Primer pla de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3
SOCIETAT

Francesc Mauri al·lucina pel que podria passar a partir d'aquest dijous a Catalunya

Una gran pertorbació podria passar per Catalunya en les pròximes hores

La inestabilitat meteorològica en què es troba immersa Catalunya té pendents a tots els meteoròlegs del país. Francesc Mauri n'és un d'ells. El meteoròleg no deixa d'estar pendent del que pot passar les pròximes hores, i ho fa saber als seus seguidors.

Tot apunta que les pluges del pont del Pilar només han estat l'inici de l'episodi inestable. O almenys això és el que ha volgut dir Francesc Mauri, meteoròleg de TV3, a través de la seva última publicació a Twitter, ara X. Segons apunta el meteoròleg, una gran pertorbació passarà per Catalunya durant les pròximes hores.

Francesc Mauri pronostica pluges

La publicació del mapa va provocar dubtes entre els usuaris, ja que no entenien què significava. Per això, Francesc Mauri va detallar el que s'observa a la imatge.

"Aclareixo. És el pas ràpid d'una pertorbació profunda entre 984 i 988 hPa. El mínim dels últims 50 anys va ser 972, el 30 de gener de 1986. Configuració de llibre, amb fronts associats, etc. El resultat, però encara per aclarir", va indicar.

I no només això, més tard, va publicar el pronòstic. "Els mapes barrufen dijous tarda/nit, divendres. Entre 70 i 60 mm al Pirineu. Màxims entre 60 i 100 a la Vall Fosca, Ribagorça, Alt Urgell, Pallars Sobirà i Solsonès".

Així mateix, hi ha mapes que pronostiquen pluges per als propers dies. El pas d'una borrasca podria portar pluges generalitzades a partir d'aquest dijous. Tot són prediccions, perquè tal com diu Francesc Mauri “el resultat encara està per aclarir”.

La borrasca Aline podria arribar en les pròximes hores

Durant les hores vinents, la pluja arribarà a Catalunya. Tot i que encara no es coneix com, diversos mapes pronostiquen que arribarà de manera generalitzada. I, de fet, no només pronostiquen fortes pluges, sinó també fortes ratxes de vent.

Així, el pas de la borrasca Aline podria tenir un impacte directe a Barcelona, tal com pronostica el mapa compartit per Francesc Mauri. Segons pronostiquen diversos mapes, el pas de la borrasca podria arribar dijous a la nit, 19 d'octubre, i divendres a la matinada.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 19 d'octubre a Catalunya
L'AEMET pronostica pluges per a aquest dijous a Catalunya. | AEMET

Les pluges vindran acompanyades de vent a tot Catalunya. Amb el pas de la borrasca Aline, es podrien superar fins als 60-70 quilòmetres per hora, mentre que, als llocs més exposats, es podrien arribar als 90 km/h. Aquest vent romandrà fins divendres, quan podria ser molt fort a la Costa Daurada.

També et pot interessar: Tomàs Molina alerta sobre què arribarà després de l'avís de Francesc Mauri

El Meteocat no pronostica pluges intenses

Mentre que l'AEMET i diversos meteoròlegs prediuen l'arribada d'aquest episodi de pluges intenses, hi ha l'altra cara de la moneda. Fins ara, el Meteocat no pronostica pluges generalitzades. De fet, els seus mapes només indiquen pluja al nord del territori.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 19 d'octubre a Catalunya
Fins ara, el Meteocat no pronostica pluges. | Meteocat

De moment, aquesta és la situació. Veurem què és el que pronostiquen els mapes durant les hores següents, i què és el que acaba succeint.