Muntatge d'un home amb la mà al cap i amb cara de patiment amb una imatge en 3D d'una dona amb les mans al cap

El fàrmac que podria ser la solució per a moltes persones que pateixen migranyes

Descobreixen un nou fàrmac que serà la solució per a les teves migranyes

Alguns científics ja té clar quin és el fàrmac que pot revolucionar el tractament de les migranyes. Segons els resultats d'un estudi clínic, el medicament ha demostrat una eficàcia superior a la dels tractaments actuals.

Aquest tractament podria ser una solució per a les persones que pateixen migranyes cròniques.

Et detallem a continuació el fàrmac que donarà solució als problemes de migranyes.

Amb aquest fàrmac donaràs solució als teus problemes de migranyes

Després del comunicat de l'Acadèmia Americana de Neurologia, el nou fàrmac que pot ser la solució als teus problemes de migranyes és Atogepant. Segons els experts, pot ajudar a prevenir els episodis de migranya als pacients que no han tingut un bon resultat amb altres fàrmacs.

Després d'un estudi preliminar dut a terme per investigadors de la Vall d'Hebron de Barcelona, han determinat que pot arribar a ser efectiu. Aquest fàrmac és un inhibidor del receptor de pèptid relacionat amb el gen de la calcitonina (inhibidor CGRP) .

En altres paraules, aquest fàrmac interfereix amb una proteïna que compleix un paper important al començament de les migranyes.

Muntatge d'una persona tocant-se el cap perquè li fa mal i de banda un pot de medicaments atogepant
Aquest fàrmac pot ajudar molt amb les migranyes | Getty Images, Qulipta

Aquest estudi ha involucrat més de 300 persones. Totes elles van tenir almenys quatre dies de migranya el mes previ a l'assaig i havien provat diferents fàrmacs per al tractament anteriorment.

Després d'aquest assaig, els participants van tenir una mitjana de quatre dies menys de migranya al mes. Els participants que van prendre placebo van tenir dos episodis de migranyes menys. Has de tenir en compte que, com qualsevol fàrmac, té uns efectes secundaris que has de conèixer.

En aquest cas, els símptomes més freqüents van ser: restrenyiment, un 10% els pacients que van prendre Atogepant van patir restrenyiment, i nàusees, un 7% els pacients que van prendre Atogepant van patir nàusees.

Si experimentes aquests símptomes sovint, és important parlar amb el teu metge per rebre un diagnòstic i tractament adequats.

La migranya i els seus símptomes

La migranya és un tipus de mal de cap intens que sol afectar només un costat del cap, encara que també pot afectar ambdós costats.

Alguns dels seus símptomes més coneguts són:

Mal de cap

El mal de cap duna migranya pot ser molt intens i pulsàtil, i generalment se sent en un costat del cap. El dolor pot durar des d'unes hores fins a diversos dies, i pot empitjorar amb l'activitat física.

Sensibilitat a la llum

La majoria de persones amb migranya són molt sensibles a la llum, especialment a la llum brillant o intermitent. Fins i tot la llum suau pot ser molesta o dolorosa.

Una persona amb cara de patiment per mal de cap, amb la mà al front, i a un costat un pot del qual cauen pastilles variades
No tots els medicaments són efectius contra un dolor tan intens | Pexels, Rattanakun

Sensibilitat al so

Igual que amb la llum, la majoria de les persones amb migranya són molt sensibles al so, especialment als sons forts o aguts. Els sons poden semblar més forts o molestos durant un episodi de migranya.

Nàusees i vòmits

Moltes persones amb migranya també experimenten nàusees i vòmits durant un episodi. Aquests símptomes poden ser debilitants i poden empitjorar el mal de cap.

Algunes persones amb migranya poden experimentar mareig o vertigen durant un episodi. Podeu sentir que estan girant o que l'habitació està girant al seu voltant.

Visió borrosa o visió de llampades

Algunes persones amb migranya poden experimentar canvis visuals durant un episodi. Poden veure llampades de llum, taques o línies zigzaguejants. També poden experimentar visió borrosa o manca de claredat visual.

Formigueig o entumiment

Algunes persones amb migranya poden experimentar formigueig o entumiment al cos, especialment a la cara, les mans o els braços.