Una mujer con un pantalón que le va grande y al otro lado de la imagen un tenedor envuelto en una cinta métrica

Els experts alerten sobre un tipus de dieta molt comú: 'Acabarà en fracàs'

Els endocrins tenen clar l'error més habitual que es comet per aprimar-se

Moltes són les persones que amb l'arribada de l'estiu opten per seguir algun tipus de dieta per perdre pes, com la de la mel o la de la síndria. I tots aquests ciutadans cometen una errada amb aquest gest. Un error que acabarà en fracàs, com així han donat a conèixer experts en aquest moment.

En concret, una important endocrina, emparada per la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició (SEEN), ha estat qui ha destapat l'error que es comet amb la coneguda operació biquini.

Les dietes a curt termini, les pitjors segons una doctora experta

Milers de persones al nostre país es marquen com a objectiu treure's els quilos de més les setmanes prèvies a l'arribada de l'estiu. Per això recorren a qualsevol tipus de dieta, sense posar-se en mans professionals. I aquest gest és un error cras, com ha revelat ara la doctora Ana Hollanda, coordinadora de l'Àrea d'Obesitat de l'esmentada SEEN.

Ella ha deixat de manifest, en un comunicat, una cosa important. Que “la persona que es plantegi una dieta a curt termini, amb gairebé total seguretat, acabarà en fracàs a llarg termini”. I és que “una dieta, o millor dit un canvi a l'estil de vida, es fa durant un període de temps llarg o de forma indefinida. Però si es torna als mals hàbits previs i, l'any següent, torna a començar, cal destacar que aquests cicles no són bons per a la nostra salut”.

Muntatge d'una imatge d'una persona caminant de fons i una noia amb una sombra gorda
Baixar de pes és l'objectiu de moltes persones a l'estiu | Pixelshot, Getty Images Signature

“No són bons ni físicament ni psicològicament perquè es genera frustració, sensació de fracàs i problemes d'autoestima. Sense oblidar que, probablement, afecta la nostra butxaca”.

En aquest punt, ha estat on ha manifestat que un altre error és no tenir ajuda de professionals que portin un control i donin pautes saludables. Així, ha subratllat que, "en funció de les xifres de vendes de productes light, és realment preocupant la quantitat de persones que fan aquests tractaments sense l'ajuda d'un expert".

Les claus per cuidar-se a l'estiu

La doctora Hollanda, després de rebutjar de ple les dietes miracle sense seguiment d'un endocrí, ha donat més informació. En efecte, ha ressaltat la necessitat de començar en qualsevol moment a tenir cura més en pro del benestar i de la salut. Per exemple, ha incidit com fer-ho a l'estiu, quan és més complicat perquè es beu més alcohol i es prenen més gelats i tapes.

En aquest sentit, ha informat que cal apostar per una alimentació on hi siguin presents productes que siguin rics en aigua. Això suposa, per tant, menjar més tomàquet, cogombre, síndria, endívies, meló, ceba, api, prunes i fins i tot albercoc.

Un plat amb coberts a sobre i una imatge superposada de diversos trossos de síndria
La síndria és un bon aliment per menjar a l'estiu, sempre que no basem tota la dieta en ella | Getty Images, Billion Photos

Tot alhora que ha indicat la importància de cuidar més la conservació i higiene d'aquests aliments a l'època estival. Per això ha afirmat que en aquest moment "cal tenir més precaució perquè les temperatures exteriors augmenten el risc d'intoxicació".

En aquest comunicat de SEEN, l'endocrina ha confessat igualment que per tenir una bona salut és fonamental fer exercici físic. I aquest es pot fer a l'estiu “aprofitant el temps lliure i el bon clima. Podem incrementar l'activitat física a l'aire lliure, sense necessitat de recórrer a un gimnàs, passejant, fent senderisme, muntant amb bicicleta, nedant a la platja o la piscina...”.

Això sí, ha subratllat que cal fer esport amb precaucions. Exactament, ha indicat que “cal tenir en compte les altes temperatures i escollir els horaris molt d'hora al matí o a la tarda-nit. Cal estar molt atents a la hidratació i descansos i, per descomptat, no oblidar-nos de la protecció solar”.