Imatge d´un formatge gorgonzola amb una foto destacada d´un bacteri Listeria

SOCIETAT

Els experts alerten d'un bacteri en un formatge i ordenen la seva retirada immediata

Es tracta d'un formatge que prové d'Itàlia i és possible que contingui el bacteri conegut com a Listèria

Són moltes les persones que mengen tota mena de formatges de forma habitual, ja sigui per la gran varietat que hi ha als supermercats o, simplement, per gust. A més a més, molts opten per incloure'l a la seva dieta diària.

Moltes vegades els clients no vigilen allò que compren i és que la majoria no observen dates de caducitat o data d'empaquetament. És per això que cal tenir molta cura amb tot el que s'obté de la botiga perquè es podria vendre en males condicions.

A banda, no ha de tractar-se sempre d'alguna cosa caducada. De vegades les mateixes marques poden vendre productes en mal estat. Per exemple, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha estat l'encarregada d'avisar un bacteri perillós en un dels formatges més venuts del país.

Aquest és el formatge que conté un perillós bacteri

Els experts han demanat retirar i no consumir el famós formatge gorgonzola procedent d'Itàlia. Aquest producte està en alerta per tenir presència de Listeria monocytogenes i es pot trobar a supermercats com a Aldi.

És per això que l'AESAN ha recomanat tots aquells que disposin d'aquest formatge, que no el consumeixin. També ha recordat la importància d'extremar totes les mesures d'higiene oportunes per no contaminar altres productes de la llar.

Es coneix que el producte ha estat distribuït per comunitats autònomes com Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Euskadi, Galícia, La Rioja o La Regió de Múrcia.

Per a tots aquells que ho hagin consumit, es recomana visitar el metge en casos de presentar símptomes com diarrea, febre, calfreds, mal estar estomacal, mal de cap o vòmits.

Què és la Listeria?

La Listeria és un bacteri que quan es desenvolupa pot causar listeriosi. En conseqüència, també pot causar infeccions alimentàries greus, arribant a una taxa de mortalitat del 30%.

És important saber que els aliments que tenen un alt risc de contenir aquest bacteri són productes de carn llestos ja per menjar, formatges o alguns peixos fumats. És per això que es recomana cuinar completament els aliments abans de consumir-los.

➡️ Societat

Més notícies: