Muntatge d'uns nens menjant amb la mare i una noia dient 'no' amb el dit

Experts alerten d'una cosa que molts pares no fan bé: manca d'un nutrient

Descobreix el nutrient clau que falta a la dieta dels nens

El creixement i el desenvolupament cognitiu adequat en els nens és essencial per al seu èxit acadèmic i la seva capacitat per aprendre i adaptar-se al seu entorn. La nutrició adequada és un factor clau en el creixement i el desenvolupament cognitiu dels nens. Els àcids grassos omega-3, com el DHA, són particularment importants.

Per garantir un desenvolupament adequat als nens, han de seguir una dieta equilibrada i variada. Aquesta dieta ha d'incloure una àmplia varietat d'aliments rics en nutrients com ara fruites, verdures, proteïnes magres i grans integrals. És crucial que els infants mantinguin un estil de vida actiu i participin en activitats físiques i mentals per promoure el desenvolupament cognitiu i emocional.

El nutrient essencial per a un bon desenvolupament dels teus fills

Un dels nutrients essencials per al bon desenvolupament dels nens és el calci. El calci és necessari per al desenvolupament d'ossos i dents fortes, així com per al funcionament adequat dels músculs i nervis.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els nens necessiten una quantitat suficient de calci per assegurar un creixement i un desenvolupament saludables. La quantitat de calci necessària varia segons l'edat, però en general, els nens d'1 a 3 anys necessiten al voltant de 700 mg de calci al dia. Mentre que els nens de 4 a 8 anys necessiten uns 1000 mg al dia.

Els aliments rics en calci inclouen productes lactis com llet, formatge i iogurt. Així com verdures de fulles verdes com el bròquil i la col arrissada, i peixos com el salmó i la sardina. També hi ha aliments fortificats amb calci, com ara certs cereals i sucs.

És important que els nens rebin prou calci a la seva dieta per prevenir problemes de salut a llarg termini, per exemple l'osteoporosi. A més, una dieta equilibrada i variada que inclogui altres nutrients essencials com proteïnes, vitamines i minerals també és essencial per al creixement i desenvolupament saludables dels nens.

Muntatge amb un carretó en un supermercat i un cercle amb un got ple de llet
El calci és essencial per al creixement dels teus fills | Getty Images

Què pot aportar l'Omega 3 DHA?

L'àcid docosahexaenoic (DHA) és un tipus d'àcid gras omega-3 que es troba comunament en aliments com el peix i alguns tipus d'algues. El DHA és crucial per a la salut en general, especialment per a la salut del cervell, els ulls i el sistema cardiovascular.

El DHA és un component important de les membranes cel·lulars del cervell i els ulls. S'ha demostrat que el consum regular de DHA millora la funció cognitiva. A més de reduir el risc de malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer i la demència.

També hem demostrat que el DHA millora l'agudesa visual i prevé la degeneració macular relacionada amb l'edat. A més, el DHA també té propietats antiinflamatòries i pot reduir el risc de malalties cardiovasculars, com ara la hipertensió i la malaltia cardíaca.

Aliments que contenen Omega 3 DHA

El consum adequat de DHA és rellevant per a la salut en general, especialment per a la salut del cervell, els ulls i el sistema cardiovascular. Podeu obtenir DHA a través de la dieta, especialment a través del consum de peix i marisc, o a través de suplements d'oli de peix o d'algues.

Peix cuinat i varietat de peix fresc
Els peixos grassos, els mariscs, les algues i els ous, entre d'altres, són rics a Omega 3 DHA | DAPA Images, Getty Images Pro

Et deixem una llista d'alguns aliments que contenen aquest nutrient i que pots afegir a la cistella de la compra:

Peixos grassos

El salmó, la tonyina, el verat, les sardines i l'areng són rics a Omega 3 DHA.

Mariscs

Les ostres i els musclos són fonts d'Omega 3 DHA.

Algues

Les algues marines són una font rica d'Omega 3 DHA.

Oli de krill

L'oli de krill és una font concentrada d'Omega 3 DHA.

Oli de peix

Els suplements d'oli de peix són una font comuna d'Omega 3 DHA.

Ous

Algunes gallines són alimentades amb una dieta rica a Omega 3, cosa que fa que els seus ous siguin una font d'Omega 3 DHA.

Llet fortificada

Algunes llets fortificades amb Omega 3 DHA estan disponibles al mercat.