Imatge de fons d'una taula amb dos cafès i gots amb gel i una altra d'un home en una cafeteria i una cullereta de cafè en un plat de tassa
SOCIETAT

Un expert comparteix el truc de la cullera per saber quin cafè et serveixen

Amb la quantitat de cafès que es poden servir al dia en un bar, els cambrers se les han d'enginyar per identificar quin cafè era per a cada persona

En una reunió amb amics l'habitual és que es demanin diferents classes de cafè, com ara descafeïnat, sol, tallat, amb llet o amb gotes. Quan el cambrer torna a taula amb les tasses no sempre té molt clar quina és quina. Hi ha risc que s'equivoqui, però per evitar-ho alguns professionals recorren al truc de la cullera.

Recentment, el compte de TikTok de la King Tavern Mataró advertia els seus seguidors d'un fet que es repetia amb molta freqüència. A molts locals se sol·licitava un descafeïnat, però els professionals li acabaven servint un cafè normal.

De vegades això obeïa a una distracció, però en altres a una mala pràctica per part dels empleats. No mostraven cap interès especial a satisfer les peticions del client.

Qui demana un descafeïnat possiblement ho faci per evitar veure's perjudicat a l'hora de dormir. Però també perquè no afecti la tensió,per exemple. Darrere de la seva elecció s'hi amaga un problema de salut.

Consells per diferenciar el tipus de cafè

Encertar o no amb les consumicions dependrà només del cambrer. Però als comentaris d'aquesta publicació es poden llegir alguns dels consells que solen seguir als locals. Un passa per col·locar la cullereta al revés per identificar amb més facilitat el descafeïnat.

Imatge de fons d'un bar i dues més de dues tasses de cafè amb cullereta

Una altra opció molt utilitzada per distingir el cafè és posar al costat de la cullereta el sobre de sucre o la galeta d'acompanyament. Són estratègies molt bàsiques que evitaran moltes errades i el malestar de la persona que ha demanat el cafè. També parlen de posar sobres de sucre amb diferents colors o fins i tot de marcar amb una etiqueta la tassa.

En alguns establiments que serveixen cafè no semblen prendre-s'ho gaire seriosament com recull el citat compte de TikTok. Creuen que aquests errors són “més comuns” del que ens pensem. Sobretot en creure "que el teu és una cosa psicosomàtica, que no t'assabentaràs".

Molts dels seguidors lamenten que un error d'aquestes característiques pugui acabar amb el client a l'hospital. I això pot ser per certes incompatibilitats de la persona que els empleats del bar o restaurant no coneixen.

➡️ Societat

Més notícies: