Muntatge amb una imatge de fons de diversos tapers plens de menjar en una taula blava i al centre una imatge d'una paella amb tallarines

L'entrant típic d'estiu a Espanya que els nutricionistes lloen: El millor plat

"L'entrant més ric en vitamines del món", afirmen els nutricionistes

L'estiu es caracteritza per una alimentació més refrescant i la priorització de la hidratació. Entre els diversos plats que han destacat a les nostres taules durant els dies de calor, el gaspatxo s'ha convertit en un imprescindible.

Segons la farmacèutica i nutricionista Elisa Escorihuela, el gaspatxo no només és un plat refrescant, sinó que també és un veritable tresor nutricional que encarna el millor de la nostra gastronomia.

Els nutricionistes ho deixen clar: has de prendre gaspatxo

La seva barreja única de tomàquet, pebrot, cogombre, ceba, all, oli d'oliva i vinagre el converteix en un plat ple de sabors frescos i vibrants. No obstant això, la seva popularitat no es deu només al sabor refrescant, sinó també al seu perfil nutricional impressionant.

Elisa Escorihuela, una experta en salut i nutrició, destaca l'elecció del gaspatxo com una opció saludable i equilibrada per a aquesta temporada.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Ella assenyala que en preparar el gaspatxo amb ingredients crus, es preserven totes les valuoses vitamines presents en ells. Un dels ingredients clau del gaspatxo és el tomàquet, reconegut per la seva riquesa en licopens, un antioxidant poderós.

Segons Escorihuela, quan es combina amb l'oli d'oliva, aquests nutrients penetren de manera més efectiva a les nostres cèl·lules, brindant un benefici antioxidant significatiu.

Muntatge amb un carret al passadís d'un supermercat i un cercle amb un bol ple de gaspatxo
El gaspatxo és ric en antioxidants | Getty Images, Getty Images Signature

Però els beneficis del gaspatxo no s'aturen en els seus components individuals. Aquest plat s'ha guanyat l'etiqueta de “bomba d'antioxidants”. El consum pot ajudar a la prevenció de malalties cròniques.

La nutricionista Elisa Escorihuela està entusiasmada amb els beneficis del gaspatxo i no escatima en elogis. Segons ella, aquest plat és veritablement una meravella que combina sabor, frescor i una gran quantitat de nutrients essencials.

En lloar l'enfocament de preparació crua del gaspatxo, ressalta la importància de mantenir les vitamines intactes perquè el nostre cos pugui aprofitar al màxim les propietats nutritives.

Conté un component que ajuda a regular el teu cos

La fibra , aquest component essencial que sovint passa desapercebut a les nostres eleccions alimentàries, és un tresor ocult dins del gaspatxo. Segons Escorihuela, el seu consum té un impacte increïblement positiu al cos.

"Gràcies a la fibra que conté, et farà anar a la cambra de bany, et regularà els nivells de sucre en sang. A més, ens ajudarà a arrossegar el colesterol i també impedeix que les cèl·lules canceroses quedin enganxades a les parets del còlon", explica.

Però la fibra no és només una petita addició a la recepta nutricional. Segons l'experta, és un component clau que diferencia una bona alimentació d'una dolenta. Una dieta rica en fibra esdevé sinònim de benestar i bona salut.

Muntatge de tres gots de gaspatxo i rodona amb una metgessa
La fibra del gaspatxo et pot ajudar més del que creus | ShotPrime, EstefaniaVizcaino

La fibra, en el seu efecte "arrossegament", juga un paper vital en l'eliminació de toxines i en la regulació del sucre a la sang. Proporciona una resposta natural als desafiaments de salut moderns com la diabetis i el colesterol alt.

Els beneficis del gaspatxo no acaben aquí. Escorihuela ho descriu com el "batut més ric en vitamines del món". Aprofundint en la combinació d'ingredients frescos, es revela una simfonia de nutrients essencials.

El pebrot, un ingredient fonamental al gaspatxo, ostenta el títol de ser la font més rica de vitamina C, superant fins i tot la taronja en aquesta categoria. L'addició d'oli d'oliva verge extra aporta vitamina A i complementa la nutrició del plat.

El tomàquet, un altre component clau, es destaca pel seu alt contingut de licopè, un antioxidant potent amb propietats protectores per al cos.

El cogombre, ple de beneficis, aporta potassi, un mineral essencial per a l'equilibri electrolític. Fins i tot l'all, conegut pel seu sabor distintiu, exerceix un paper vital en millorar la circulació sanguínia i actuar com a antibacterià natural.