Muntatge d´un passadís d´un supermercat amb la imatge d´una ampolla d´oli d´oliva i diversos símbols d´interrogació

Ni Carrefour ni Lidl: els 2 súpers amb l'oli d'oliva verge extra més barat

En aquests establiments l'oli d'oliva verge extra costa menys de 8€ el litre

L'oli d'oliva verge extra és un dels aliments més saludables de la nostra gastronomia, per això el seu consum està recomanat. Però no és menys cert que, d'uns mesos ençà, aquest producte s'ha encarit de manera notable.

L'oli d'oliva verge extra ha experimentat una pujada elevadíssima a la majoria dels supermercats del nostre país. Tant és així que en aquests moments només n'hi ha dos, i no són els més coneguts, que el tenen més barat. En concret, venen el litre per sota dels 8 €.

Vols saber quins són aquests dos súpers? T'ho desvetllem a continuació.

Els dos supermercats que tenen l'oli d'oliva verge extra més barat

La mala producció d'oli d'oliva aquest any, a conseqüència de la sequera i de les altes temperatures, ha comportat problemes amb ell.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Exactament, el que ha passat és que el preu s'ha elevat considerablement des del mes de juliol passat. I això és un revés per a moltes llars, que no es poden permetre pagar els 9 €, aproximadament, que ara en costa un sol quilo.

Els supermercats el tenen a uns preus realment alts i qui ara vol comprar l'AOVE esmentat ha de mirar molt bé on adquirir-lo. Si no ho fa és clar que la seva butxaca quedarà tremolant.

A Lidl, a Mercadona i a Carrefour se'n pot comprar un litre per uns 8,5 €. Això sí, de marca blanca. Davant d'ells n'hi ha dos on sí que es pot adquirir aquesta mateixa quantitat d'oli per menys diners i avalat per una firma reconeguda.

Setrill amb oli d'oliva amb el fons d'una olivera i una imatge destacada a l'esquerra d'una mà amb bitllets
Alcampo és un dels súpers que tenen l'AOVE més barat | Getty Images, PixaBay

El primer supermercat a què ens referim és a Alcampo, on un quilo d'AOVE de la marca Mar d'Olivos costa només 7,49 €. I aquest mateix preu és el que té l'AOVE de Carbonell a El Corte Inglés.

D'aquesta manera, s'han desmarcat dels seus competidors i han aconseguit brindar als clients una oferta realment interessant en aquests temps que corren.

Tot i que si en lloc de comprar una ampolla d'un litre s'opta per adquirir una garrafa de diversos, trobem més superfícies amb propostes barates.

Així, per exemple, Mercadona permet comprar-ne una de la marca de 3 litres, sortint cadascun a 8,30 €. Carrefour, per la seva banda, ven una de 5 litres de la firma De la nostra terra a 7,18 € per litre.

I s'hi uneix també Alcampo que ofereix diverses alternatives. La garrafa de 2 litres d'AOVE Monegres que té el litre a 4,55 € i la de 2 litres d'El Molino de Ginés per 3,33 € cadascun. Fins i tot és interessant la que posseeix a la venda de 5 litres de La Española, ja que cadascun costa 5,99 €.

Oli d'oliva verge extra d'Alcampo
Comprar una garrafa d'oli d'oliva verge extra és més rendible | Alcampo

El que ens espera amb l'oli d'oliva verge extra al supermercat

Ara estem escandalitzats pel preu de l'oli d'oliva verge extra, però hem de ser conscients que anirà a més.

Si res ni ningú posa remei, els agricultors ja estan anunciant que el any vinent serà encara més gran el seu cost. En efecte, es calcula que pot arribar a ni més ni menys dels 12 € el litre, cosa que faria que no estigués a l'abast de tothom.

Aquesta situació està provocant que a moltes cases s'estiguin prenent mesures davant de la impossibilitat de gastar aquests diners en una ampolla d'AOVE.

Per això s'està procedint a reduir-ne el consum i fins i tot a substituir-lo per altres olis. Sí, exactament, per l'oli de gira-sol i per l'oli de pinyolada.