Muntatge d'un iogurt natural a taula i una noia amb samarreta vermella somrient i aixecant els polzes

La dieta del iogurt de 3 dies que no només serveix per aprimar-se: què hauràs de menjar

La teva microbiota t'ho agrairà

Hi ha un mite molt estès que per baixar de pes cal deixar de consumir lactis i els seus derivats. La realitat és que això és mentida. Aconseguiràs baixar de pes sempre que ingereixis menys calories de les que gastes.

Això no vol dir morir-se de gana o fer interminables hores d'exercici, simplement suposa menjar un 10 % menys del que és habitual. Això vindria a ser unes 200 o 300 calories.

Així doncs, podràs menjar la teva ració de lactis sense problema i baixaràs de pes sense cap mena d'impediment.

Cal destacar que els lactis són un grup d'aliments que ens aporten molts beneficis. Per això, si els mantens al teu pla alimentari, et nodriràs de les seves propietats. Vegem què ens aporten els iogurts.

Logo de TelegramNOVEDAD TELEGRAM: ¡Pincha aquí para recibir GRATIS los mejores Trucos para Adelgazar y de Belleza en Telegram!

Propietats del iogurt

Aporta calci

La mesura de iogurt més recurrent als supermercats de 125 grams aporta 180 mil·ligrams de calci. Tenint en compte que la dosi recomanada de calci està al voltant dels 1000 mg, és una molt bona manera d'aconseguir completar-la.

Muntatge d'una imatge de formatge fresc i una noia menjant
Els derivats lactis tenen múltiples beneficis | Pexels

Efecte positiu a la flora intestinal

El iogurt és un producte fermentat, igual que el quefir o la kombutxa, que té probiòtics. Aquests tenen un efecte positiu a la flora intestinal, ajudant a millorar la nostra microbiota.

Vitamina B12

La vitamina B12 és un nutrient essencial per al funcionament correcte del cervell i del sistema nerviós. Només s'obté d'aliments d'origen animal o mitjançant suplementaris. Per això, el iogurt és una bona opció per aconseguir part de la B12 necessària, si no ets vegà o vegana.

Vitamines i minerals

El iogurt conté les vitamines A, B, D i E i K, en menor quantitat. També aporta potassi, zinc, magnesi, iode, fòsfor, sodi i calci.

Oi que després de saber tots els seus beneficis et replanteges si eliminar-los completament del teu pla alimentari? De fet, hi ha gent que té tanta imaginació que fins i tot ha elaborat “la dieta del iogurt de 3 dies”.

La dieta del iogurt de 3 dies

Es tracta de consumir un iogurt desnatat a cada àpat del dia. La dieta original només val per a les persones que mengen 5 cops al dia, ja que ofereixen 5 opcions. Així que aquells que mengin menys o més de 5 cops al dia hauran d'adaptar-la als seus hàbits.

En aquest cas, el fet d'ingerir el iogurt desnatat és perquè així aporta menys calories. La cara "b" d'això és que, com que no contenen greixos lactis, es perden els beneficis possibles. Per exemple, la prevenció de la diabetis tipus 2, la síndrome metabòlica i un menor guany de pes corporal perquè sacia menys.

Muntatge amb una nevera oberta de fons i una dona subjectant i mirant un pot de iogurt
El iogurt natural, a més de nutritiu, és molt saludable | Pixelshot, Dean Drobot

Com a curiositat, aquí et deixem un dia dels tres que dura aquesta dieta del iogurt. Comencem amb l'esmorzar, per a molts “el menjar més important del dia”. Consisteix a beure un suc de taronja i menjar 2 iogurts 0 %.

A mig matí inclou un iogurt desnatat acompanyat d'uns trossos de fruita. Per al menjar hi ha pollastre al forn amb carxofes i de postres, òbviament, un iogurt desnatat.

Al berenar hi ha un petit canvi. En comptes d'un iogurt 0% aquesta vegada hi ha un iogurt grec natural amb fruites i una infusió depurativa. Finalment, per al sopar ens farem unes bledes bullides i en aquesta ocasió no un, sinó dos iogurts desnatats. Per si t'havies quedat amb gana.

Apetitós, oi? Clarament, si vols que la teva salut estigui a un nivell òptim, no has de seguir aquest tipus de dietes. Encara més, si vols perdre greix de manera saludable, tampoc no hauries de seguir aquestes dietes miracle.

Com diuen: els miracles a Lourdes. Intenta millorar els teus hàbits diaris i veuràs com progressivament la teva salut tant física com mental millorarà exponencialment.