Imatge d'una dona, amb jaqueta i xancletes, escapant-se de la pluja a València

La DANA ja és a Catalunya: on plourà més i quan ho farà

Les comarques amb més risc són el Montsià, el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp i el Tarragonès

La DANA arriba a Catalunya. I compte, perquè arriba amb molta força. De fet, Protecció Civil ja ha activat l'alerta per fort temporal aquest dissabte i el Meteocat també ha emès diverses alertes vermelles. 

Protecció Civil ha alertat que la major intensitat de l'episodi de pluges d'aquest cap de setmana es viurà aquesta tarda-vespre de dissabte al litoral i prelitoral sud del país.

És a dir, segons les darreres previsions, les comarques que es veuran afectades per un risc més elevat de patir pluges molt intenses són el Montsià, el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp i el Tarragonès.

Imatge de les comarques a les quals s'espera que plogui amb intensitat el 2 de setembre del 2023
Les comarques on s'espera que plogui aquesta tarda | Meteocat

A primera hora de la tarda, primeres pluges

Les comarques assenyalades a partir de les 15.00 hores de la tarda són les següents: Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià i a partir de primeres hores de la tarda afectaran també la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, el Tarragonès, la Conca de Barberà, l'Alt Camp i el Baix Penedès. 

Cal esmentar, però, que la Conca de Barberà, Alt Camp i Tarragonès se'n lliuren a mitges. És a dir, hi plourà, però amb molta menys intensitat de la que es preveu en altres comarques.

Al vespre, més pluja

A partir del vespre i durant la nit es reforçarà encara més la intensitat de les pluges, que afectaran més territori cap alt nord, arribant així a l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat.

Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i es preveu que l'episodi comenci a partir del migdia de dissabte i s'allargui fins el diumenge al matí, ja amb menys probabilitat de superar el llindar d'intensitat.

Finalment, cal destacar també que cara a diumenge també es preveu fort onatge a des del Maresme fins al Montsià. Serà especialment intens a les Terres l’Ebre, on les onades podran arribar a ser de fins a quatre metres. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!