Si hi ha alguna cosa que caracteritza Dabiz Muñoz, és la seva gran capacitat per crear delicioses obres gastronòmiques amb combinacions que a ningú més se li acudirien.
En aquesta ocasió, el millor xef del món ens ha sorprès amb la recepta de truita francesa. Sí, com ho llegeixes. Però no és una truita francesa qualsevol, i és que el que crida l'atenció d'aquest plat són els seus ingredients principals: formatge i xistorra.
Ingredients per a 1 persona
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Xalotes | 5 unitats |
Xistorra | 1 unitat |
Sidra asturiana | 33 cl |
Ous de corral | 3 unitats |
Mantega | Uns daus |
Formatge ratllat | Al gust |
Sal | Al gust |
Pebre negre | Al gust |
Oli d'oliva | Al gust |
Per començar amb l'elaboració de la truita francesa, Dabiz Muñoz pica les escalunyes i les fica en una cassola amb un rajolí d'oli d'oliva. Les deixa a foc mitjà perquè es vagin ofegant.
Agafa la xistorra i talla-la a trossets, no cal que tots siguin de la mateixa mida. A continuació, fica la xistorra picada a la cassola amb les escalunyes.
En el moment en què la xistorra comenci a deixar anar el greix, afegeix un got de sidra asturiana a la barreja. Mantingues la cassola a foc mitjà fins que l'alcohol s'evapori.
Passats uns 10 minuts, quan la sidra hagi evaporat tot l'alcohol, retira la cassola del foc. Seguidament, passa la barreja a un recipient de batedora i bat-ho tot fins a aconseguir una textura cremosa homogènia i sense grumolls. Reserva-ho per més tard.
En un bol, casca els tres ous de corral i, abans de batre, afegeix-hi un pessic de pebre i sal. A continuació, procedeix a batre'ls amb l'ajuda d'una forquilla.
Ha arribat el moment de fer la truita. Per això, agafa una paella petita i posa-la a foc mitjà, afegint un parell de quadradets de mantega.
Un cop s'hagi fos la mantega i estigui ben calenta, afegeix els ous a la paella. Tot seguit, baixa immediatament el foc al mínim i bat els ous amb una forquilla. Remena-ho tot bé fins que la truita comenci a quedar quallada.
Quan aconsegueixis aquest punt mig quallat, amb textura de "mousse cremosa", deixa que es creï una pel·lícula per la part de baix. Després, afegeix el formatge al centre.
Amb l'ajuda de la forquilla, enlaira la truita d'un dels costats i enrotlla-la cap a la part central fins que arribis a la meitat. Després tanca els extrems com si fos un sobre.
Retira la paella del foc i dona petits cops al mànec perquè la part superior de la truita es vagi enlairant. Comença a plegar-la en forma de cilindre i capgira'l per crear la pel·lícula d'ou quallat a l'altra banda.
Ja tens la truita francesa llesta! Per donar-li el toc final a l'estil Dabiz Muñoz, només hauràs d'afegir-hi la salsa de xistorra que has elaborat prèviament. A gaudir!