Muntatge amb la truita francesa de Dabiz Muñoz i una imatge del xef menjant el mateix plat
SOCIETAT

Dabiz Muñoz prepara la millor truita francesa del món: amb formatge i xistorra

El millor xef del món t'ensenya a preparar una deliciosa truita francesa amb formatge i crema de xistorra a la sidra

Si hi ha alguna cosa que caracteritza Dabiz Muñoz, és la seva gran capacitat per crear delicioses obres gastronòmiques amb combinacions que a ningú més se li acudirien.

En aquesta ocasió, el millor xef del món ens ha sorprès amb la recepta de truita francesa. Sí, com ho llegeixes. Però no és una truita francesa qualsevol, i és que el que crida l'atenció d'aquest plat són els seus ingredients principals: formatge i xistorra.

Ingredients per a la truita francesa de Dabiz Muñoz

Ingredients per a 1 persona

INGREDIENTSQUANTITAT
Xalotes5 unitats
Xistorra1 unitat
Sidra asturiana33 cl
Ous de corral3 unitats
MantegaUns daus
Formatge ratllatAl gust
SalAl gust
Pebre negreAl gust
Oli d'olivaAl gust

Així prepara Dabiz Muñoz la seva truita francesa amb formatge i xistorra

1. Pica les escalunyes

Per començar amb l'elaboració de la truita francesa, Dabiz Muñoz pica les escalunyes i les fica en una cassola amb un rajolí d'oli d'oliva. Les deixa a foc mitjà perquè es vagin ofegant.

2. Pica la xistorra

Agafa la xistorra i talla-la a trossets, no cal que tots siguin de la mateixa mida. A continuació, fica la xistorra picada a la cassola amb les escalunyes.

3. Afegeix la sidra

En el moment en què la xistorra comenci a deixar anar el greix, afegeix un got de sidra asturiana a la barreja. Mantingues la cassola a foc mitjà fins que l'alcohol s'evapori.

4. Bat la barreja

Passats uns 10 minuts, quan la sidra hagi evaporat tot l'alcohol, retira la cassola del foc. Seguidament, passa la barreja a un recipient de batedora i bat-ho tot fins a aconseguir una textura cremosa homogènia i sense grumolls. Reserva-ho per més tard.

5. Bat els ous

En un bol, casca els tres ous de corral i, abans de batre, afegeix-hi un pessic de pebre i sal. A continuació, procedeix a batre'ls amb l'ajuda d'una forquilla.

6. Fondre la mantega

Ha arribat el moment de fer la truita. Per això, agafa una paella petita i posa-la a foc mitjà, afegint un parell de quadradets de mantega.

7. Afegeix els ous a la paella

Un cop s'hagi fos la mantega i estigui ben calenta, afegeix els ous a la paella. Tot seguit, baixa immediatament el foc al mínim i bat els ous amb una forquilla. Remena-ho tot bé fins que la truita comenci a quedar quallada.

8. Afegeix el formatge

Quan aconsegueixis aquest punt mig quallat, amb textura de "mousse cremosa", deixa que es creï una pel·lícula per la part de baix. Després, afegeix el formatge al centre.

9. Enrotlla la truita

Amb l'ajuda de la forquilla, enlaira la truita d'un dels costats i enrotlla-la cap a la part central fins que arribis a la meitat. Després tanca els extrems com si fos un sobre.

10. Acaba la truita

Retira la paella del foc i dona petits cops al mànec perquè la part superior de la truita es vagi enlairant. Comença a plegar-la en forma de cilindre i capgira'l per crear la pel·lícula d'ou quallat a l'altra banda.

11. Afegeix la salsa de xistorra

Ja tens la truita francesa llesta! Per donar-li el toc final a l'estil Dabiz Muñoz, només hauràs d'afegir-hi la salsa de xistorra que has elaborat prèviament. A gaudir!