Muntatge amb una truita de patates amb un tros tallat de fons i el rostre seriós del xef Dabiz Muñoz

SOCIETAT

La curiosa recepta de truita de patates de Dabiz Muñoz que ha esdevingut molt popular

Dabiz Muñoz ha revelat la recepta per fer la millor truita a casa nostra i poder presumir de ser grans cuiners

La truita de patata és un dels plats tradicionals del nostre país. Es tracta d'un àpat molt típic que tots en menor o major mesura solem consumir. En aquests casos sempre surt la qüestió de: "La truita, amb ceba o sense?" I els professionals com el xef Dabiz Muñoz diuen que l'ideal és sense ceba.

Això és deu al fet que la ceba a la truita el que fa és que li dona un toc dolç i lleugerament torrat pel que situa aquesta recepta a un nivell per sota, confessava fa uns mesos.

I no només això, a més, Dabiz Muñoz ens ha ensenyat els passos per fer la millor truita i tots la podem fer a casa per gaudir d'un plat de 10.

Ingredients per fer la truita de Dabiz Muñoz

INGREDIENTSQUANTITAT
Patates3 - 4 unitats
Ous campers6 unitats
Oli d'olivaUn rajolí
Fils de safràUn grapat
SalAl gust

Els passos que segueix Dabiz Muñoz per preparar la truita

Dabiz Muñoz afirma que el principal secret per fer aquesta recepta de truita és que els ingredients per elaborar la truita han de ser de gran qualitat. És a dir, l'ideal seria fer servir ous campers i un bon oli d'oliva, entre d'altres.

1. Pelem les patates

Pelem les patates i les anem posant a remull en aigua freda, així evitem que s'oxidin. Per fer bé aquesta truita, les tallem a làmines que no siguin molt fines, uns 3 o 4 mm solen ser la mida perfecta.

2. Les sofregim

Després en un cassó posem les patates. Per això, han d'estar cobertes d'oli a temperatura ambient i deixar que es cuinin a foc lent. Un cop vegem que estan fregides i tendres sense torrar-se, batrem els ous i els hi afegirem.

3. El truc que marca la diferència

Escalfem al forn uns brins de safrà a 180 graus que hem d'embolicar en paper d'alumini durant 3 minuts i els barregem amb l'ou batut i els trossos de patata. Això és el que fa que la truita tingui un toc diferent.

4. Acabem la truita amb els darrers tocs

Hi afegim sal i ho posem tot en una paella antiadherent fins que vegem que la truita està quallada. Amb aquests simples passos aconseguirem fer una truita de xef, a la tranquil·litat de la nostra llar.