La cuinera Maria Nicolau t'explica quin utensili no pot faltar a la teva cuina
L'aparell permet estalviar temps i energia, alhora que cuinar plats deliciosos per tota la família i amics
L'olla de pressió. Un mecanisme culinari que ha revolucionat la manera de cuinar. I d'optimitzar el temps i els recursos. Però encara fa una mica de respecte per a aquells que encara no saben fer-la servir. Per això, la cuinera Maria Nicolau ha fet la carta als Reis per a tots els indecisos.
El vídeo que necessites per saber utilitzar l'olla exprés
La popular presentadora del programa 'Cuina Salvatge' de TV3 ha publicat un curt, però concís vídeo sobre el seu funcionament. Les instruccions són igual de fàcils que el seu ús: omplir, tancar i esperar.
Segons Maria Nicolau, és important tancar ben fort la tapadora com a primer pas de seguretat i, seguidament, posar el foc a la màxima potència. Serà llavors quan el piu comenci a sonar i caldrà afluixar el foc al mínim.
Per acabar, apagar el foc quan hagi passat el temps de cocció i esperar. És important prestar atenció al piu, ja que quan deixa de fer soroll, és moment d'obrir-la. Això sí, la cuinera adverteix que si es resisteix la tapadora, encara cal aturar-se uns minuts més.
Aquesta forma de cuina és, per a Maria Nicolau, una genial manera d'estalviar temps i energia. "Mira que teniu andròmines a la cuina i, en canvi, l'olla de pressió que serveix per retallar els temps de cocció, us falta", assegura Nicolau.
"No sense la meva olla"
Els comentaris al vídeo publicat a les xarxes socials no han trigat a arribar. De fet, són moltes les persones les que han confessat que són fans de l'olla de pressió. "No sense la meva olla", asseguren alguns. I és que no falten elogis per a aquest utensili de cuina que estalvia temps i cuina deliciós.
Una cuinera de televisió, ràdio i literatura
Maria Nicolau parla sobre cuina, gastronomia i aliments a TV3, Catalunya Ràdio i El País. També és autora de 'Cuina o barbàrie' i celebra poder viure en un poble petit de muntanya com Vilanova de Sau, a la província de Barcelona.
Més notícies: