Crema de bolets de Jordi Cruz, la recepta amb què sorprendre tothom la nit de Cap d'Any
Jordi Cruz et porta la proposta perfecta per delectar els teus convidats a la darrera nit de l'any, triomfaràs segur
Només queden uns dies per acomiadar l'any, i quina millor manera de fer-ho que amb un bon menú per celebrar aquesta vetllada tan especial. Si et costa decidir els plats que serviràs als teus convidats, aquí tens una proposta molt suculenta de la mà de Jordi Cruz.
El reconegut xef ha compartit, a través del seu canal de YouTube, una recepta ideal per a la nit de Cap d'Any amb la que deixaràs a tothom amb la boca oberta. Es tracta d'una Crema de bolets amb avellanes torrades i ruca.
Crema de Hongos con avellanas tostadas y rucola
Ingredients per preparar la crema de bolets de Jordi Cruz
Sabem que la de Jordi Cruz és una recepta força elaborada, però també pots fer la teva pròpia versió d'aquesta crema de bolets. Sigui com sigui, aquí us deixem tots els ingredients per si us animeu a seguir al peu de la lletra els passos del xef.
Ingredients per a la crema (2 persones)
INGREDIENT | QUANTITAT |
Bolets | 350 gr |
Brou de pollastre rostit | 1,5 l |
Ceba tendra | 150 gr |
Nata per cuinar | 100 ml |
Mantega | 150 gr |
Sal | Al gust |
Pebre blanc | Al gust |
Ingredients per al brou de pollastre rostit (2 pers)
INGREDIENT | QUANTITAT |
Pollastre trossejat | 1 kg |
Aigua | 2,5 l |
Pastanagues | 2 unitats |
Porro | 1/2 unitat |
Ceba | 1 unitat |
Api | 1 branqueta |
Xirivia mitjana | 1 unitat |
Nap blanc | 100 gr |
All | 3 unitats |
Sal | Al gust |
Ingredients per a l'aire d'avellana (2 pers)
INGREDIENT | QUANTITAT |
Llet | 500 ml |
Oli d'avellana torrada | 50 ml |
Lecitina de soja | 6 gr |
Sal | Al gust |
Ingredients per als tostos de pa al romaní (2 pers)
INGREDIENT | QUANTITAT |
Pa | 1 fogassa |
Romaní picat | Un grapat |
Mantega | Al gust |
Sal | Al gust |
També necessitaràs...
INGREDIENT | QUANTITAT |
Fongs frescos per saltejar | Un grapat |
Avellanes torrades | Un grapat |
Fulles de ruca | Un grapat |
El pas a pas que segueix Jordi Cruz
1. Prepara el brou de pollastre
Comença escalfant les verdures en una paella i, al mateix temps, enforna el pollastre a 180 ºC amb un rajolí d'oli d'oliva i sal. Un cop vegis que la pell està ben daurada, afegeix la carn a les verdures. Deixa coure els ingredients en una olla amb 2,5 litres daigua, a foc lent i durant 2 hores.
2. És el torn de la crema
En una cassola gran, deixa que es daurin l'all i la ceba afegint la mantega i un pessic de sal. A continuació, afegeix al mateix recipient els bolets prèviament netejats i tallats. Deixa que es vagin cuinant a foc lent i, mentrestant, cola 1,5 litres de brou.
Un cop tinguis els ceps llestos, bat durant 4 minuts els bolets amb una mica de brou fins que quedi una textura de puré. Després barreja-ho bé amb el brou sobrant i afegeix-hi també la sal, el pebre mòlt i la nata fins que el conjunt comenci a bullir.
A la crema, ves-hi dissolent la mantega en petites porcions i repeteix la mateixa operació fins a afegir-la tota.
3. Prepara la guarnició
Agafa una llesca de pa i retira-li l'escorça. Seguidament, talla la molla a trossets d'un o dos centímetres aproximadament, i fica'ls en una paella amb 3 culleradetes de mantega. Un cop el pa estigui daurat, reserva-ho en un bol i afegeix-hi un pessic de romaní per sobre.
Salteja uns bolets amb una mica d'oli d'oliva i sal i guarda'ls per al final. Fes el mateix amb les avellanes, triturant un grapat.
4. Posa't amb l'aire d'avellanes
En un recipient i amb l'ajuda d'una batedora, bat la llet, la lecitina de soja i l'oli d'avellanes fins que quedi una mena d'escuma consistent.
5. Toca emplatar!
Col·loca al centre d'un plat fondo la guarnició de bolets, una mica de pa torrat, una mica d'avellanes triturades i dues fulles de ruca. Agafa dues cullerades d'aire d'avellana i posa'l a sobre dels fongs. Finalment, afegeix la crema de bolets i ja ho tens llest per menjar.
Més notícies: