Imatge de fons duna persona amb un telèfon mòbil al carrer i una altra imatge dalgunes opcions dun telèfon mòbil amb alguns interrogants davant

SOCIETAT

L'opció que hauries de desactivar del teu mòbil cada cop que surts de casa

Per no comprometre la seguretat de les teves dades, recorda't de desmarcar això del teu telèfon mòbil quan no estiguis a xarxes segures

Tot i que els smartphones s'han convertit en un dispositiu quotidià a la nostra vida, hem d'anar amb compte amb aquells gestos que fem cada dia.

I és que molts poden suposar un risc per a la nostra privadesa, cosa que hem d'evitar costi el que costi. En aquest cas, el risc existeix quan sortim de casa i deixem la funció del mòbil activada pel que fa al Wi-Fi.

Un hàbit que hem de rebutjar ràpidament perquè si mantenim el nostre smartphone buscant xarxes sense fil quan sortim de casa nostra, podria donar-nos un gran disgust. I com apuntàvem, la seguretat de les nostres dades es veuria compromesa de manera notable.

Què hauries de fer al carrer amb el Wi-Fi del mòbil

Quan estem fora de llocs segurs, són de risc aquelles xarxes Wi-Fi que estan obertes i que no requereixen cap mena de contrasenya per accedir-hi. Com més punts d'accés a internet utilitzem, seran cada cop més el nombre de vegades que exposem la nostra ubicació i les nostres dades als malfactors.

I molta atenció, perquè no només hem de desactivar el Wi-Fi del nostre mòbil en marxar del nostre habitatge. No ens hem d'oblidar de desmarcar una altra cosa important a treure. Parlem que seria aconsellable fer aquest gest amb el Bluetooth del telèfon.

Imatge de fons d'una persona amb un mòbil a la mà, i una altra imatge de la barra d'opcions d'un telèfon Samsung, amb l'opció del WiFi i el Bluethoot assenyalades amb fletxes
Són dues opcions que és millor no tenir activades fora de casa | Leung Cho Pan, e-noticies.cat

Tant per desactivar una cosa com l'altra del mòbil, entrant a 'Ajustos' és molt senzill desactivar tant el Wi-Fi com el Bluetooth. Encara que bé és cert que en el cas del Wi-Fi no seria suficient fer aquest gest. I és que hauràs d'eliminar totes les connexions sense fil prèvies, a excepció de les que siguin de la teva confiança.

Per tant, a més de fer aquests gestos al mòbil, et recomanem que fugis sempre de les xarxes públiques per connectar-te a internet. I si tens una urgència suprema per connectar-te, sempre és aconsellable posseir un VPN instal·lat al telèfon per protegir les teves dades. Seguint aquests consells, amb tota la certesa la teva seguretat es veurà més difícilment assaltada.

➡️ Societat

Més notícies: