Muntatge de l'interior del restaurant El Tros amb les taules posades i Antoni Bassas parlant amb una jaqueta marró

SOCIETAT

El conegut negoci d'Antoni Bassas a Barcelona que baixa la persiana per sempre

Antoni Bassas deixa el seu negoci a les mans del seu fill i renoven amb un nou format un projecte dedicat al vi

Antoni Bassas posa punt final a un dels seus projectes fora del periodisme. Després d'anys servint com a punt de trobada per als amants del vi català a Barcelona, El Tros s'acomiada temporalment. Ubicat al número 303 del carrer Mallorca de Barcelona, el local d'Antoni Bassas donarà pas a una nova etapa.

El 2017 es va inaugurar amb l'ambició de difondre la riquesa vinícola del país de la mà dels periodistes Antoni Bassas i Mariona Anglès. També en col·laboració amb Lluís Llach i Albert Costa del celler Vall Llach de Porrera.

Antoni Bassas dona el relleu al seu fill

El tancament temporal l'ha anunciat l'actual responsable, Raimon Bassas, fill dels propietaris originals. I la raó d'aquesta aturada coincideix amb la necessitat adaptar-se a noves dinàmiques i demandes del mercat.

Així, El Tros deixarà d'operar com a bar de vins per transformar-se en un espai dedicat exclusivament a esdeveniments privats. No obstant això, aquesta pausa no significa el final per a El Tros.

Sota la direcció d'Antoni Bassas l'establiment es reinventa com a El Tros-Vall Llach Barcelona. Amb un enfocament renovat i una proposta gastronòmica més accessible. Aquest nou concepte pretén continuar sent un punt de referència per als amants del vi català a la ciutat.

Antoni Bassas aposta per una direcció enològica de luxe

La direcció enològica estarà a càrrec d'Albert Costa, que es compromet a portar el millor del Priorat i el Montsant a Barcelona. L'oferta inclourà una àmplia selecció de vins de les dues zones, oferts a granel, per copes o ampolles. A més, els clients tindran l'oportunitat única de crear el seu propi assemblatge amb les botes disponibles i personalitzar la seva etiqueta.

Pel que fa a l'oferta gastronòmica, El Tros-Vall Llach Barcelona oferirà una proposta bàsica i senzilla. Centrada en embotits, formatges i plats freds inspirats a la cuina del Priorat. Des d'amanides fins a brandada de bacallà, tots els plats estaran dissenyats per realçar l'experiència del vi.

Antoni Bassas no deixa el seu projecte en va

Així mateix, el local d'Antoni Bassas estarà obert de dimarts a diumenges, oferint no només menjar i beguda, sinó també esdeveniments culturals relacionats amb el món del vi.

Amb aquesta nova etapa, El Tros es prepara per continuar el seu llegat com a lloc de culte per als amants del vi català. Oferint sempre una experiència única que combina gastronomia, cultura i, és clar, bon vi.