Muntatge de dos trossos de truita de patates punxats i Carme Ruscalleda somrient amb la bata de cuinera
SOCIETAT

Carme Ruscalleda assenyala quines són les millors truites de patates d'Espanya

Carme Ruscadella va formar part d'un equip de professionals que va escollir la millor truita de patates del país

Carme Ruscadella va formar part del jurat del XV Campionat d'Espanya de Truita de Patates. La popular cuinera catalana va tenir el plaer de tastar, jutjar i decidir quina és la millor truita de patates d'Espanya. Tot un honor i un regal per als paladars més exigents de l'esdeveniment que es va celebrar en el marc de la fira culinària Alacant Gastronòmica.

El certamen va coronar l'any 2022 tres brillants cuiners com els màxims exponents d'aquest emblemàtic plat espanyol: la truita de patates. Carme Ruscalleda va elogiar el nivell assolit pels concursants, ja que tots van lluitar per aconseguir el reconeixement. La popular cuinera també va destacar la feina feta per Rafael García Santos, el crític gastronòmic que, segons ella, va elevar “la truita de patates a un nivell gurmet”.

Carme Ruscadella no només sap de truites de patates

Carme Ruscadella no només fa de jutge culinària, també regala als seus seguidors certes receptes que són mereixedores de qualsevol premi gastronòmic. Un exemple és la recepta de la salsa de calçots que la mateixa Carme Ruscadella va decidir compartir fa unes quantes setmanes. Sens dubte, una elaboració d'èxit per a un dels plats més típics de l'hivern a Catalunya.

Però tornant al concurs de truita de patates, la cuinera catalana va estar acompanyada per altres reconeguts cuiners com Quique Dacosta i Kiko Moya per deliberar quina és la millor del país. Tots ells van destacar el nivell dels 11 participants i, després de molt deliberar, Carme Ruscadella va fer públic el veredicte amb els seus companys de professió.

Carme Ruscadella ajuda a escollir el millor cuiner de truita de patates

El cuiner Carlos Olabuenaga, del Restaurant Tizona a Logronyo, va aconseguir el títol de ‘Millor truita de patates d'Espanya’. Tot després d'una competència renyida que va captivar l'exigent jurat, encapçalat pel conegut creador del certamen, Rafael García Santos.

Els 11 restauradors seleccionats van demostrar el seu mestratge en l'elaboració de la truita de patates. Un dels plats estrella de la cuina espanyola. També van ser premiades les truites de patates dels xefs corunyesos Alberto García Ponte i Ana María Suárez, del Mesón O Pote.

Durant el campionat, cada participant va presentar una truita de patates destinada a la degustació del jurat. I també per a la presentació al públic i la reproducció fotogràfica.

El president del jurat va recordar l'objectiu original del certamen, que no és altre que ressaltar la diversitat i la riquesa de la gastronomia espanyola. Va destacar que no cal triar entre una truita amb ceba o sense, ja que les dues opcions poden oferir excel·lents resultats culinaris.

➡️ Societat

Més notícies: