Noia mostrant els cabells sa i cercle groc amb mà aplicant producte en cabell

Vols un canvi als teus cabells? Els estils tot terreny que menys cures necessiten

Descobreix els estils de pentinat que necessiten menys cura

Canviar de tint segons les últimes tendències pot ser una mica arriscat i alhora divertit. Dubtem que ningú vulgui passar molt de temps a la perruqueria o gastar diners de més. No obstant això, hi ha alguns colors i tècniques de perruqueria que refermen els teus cabells i permet que continuïs lluint genial després de sortir de la perruqueria.

Pots consultar un expert colorista per saber quina opció és millor per a tu. Encara que, de vegades, és molt més senzill consultar les xarxes socials per trobar idees que donin un color diferent del teu cabell.

T'expliquem a continuació quins colors aguanten més temps i et mantindran allunyada de la perruqueria. D'aquesta manera, estalviaràs temps i diners.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els colors de pèl que requereixen menys manteniment

Els experts indiquen que el que deixi els teus cabells naturals en pau i només canviï de la meitat dels cabells a les puntes és el millor per no necessitar tants retocs. Amb les metxes, s'obté una franja de creixement de l'arrel cap avall.

Els experts recomanen la tècnica del balayage

El balayage és una tècnica de coloració del cabell que consisteix a aplicar el tint de forma lliure i suau sobre seccions de pèl. Això crea un efecte de coloració natural i subtil. L'objectiu del balayage és crear una aparença d'il·luminació natural als cabells, com si hagués estat aclarit pel sol.

En lloc de fer servir la tècnica tradicional de tenyiment de cabell amb paper d'alumini, el balayage es realitza a mà alçada. Això permet a l'estilista tenir més control sobre la quantitat i ubicació del tint. De més, el balayage utilitza menys tint que la tècnica de tenyit tradicional, el que ho fa menys perjudicial per al cabell.

El balayage es pot personalitzar per adaptar-se a diferents tipus de cabell, textures i colors de pell.

Es pot fer servir una varietat de tons i matisos per aconseguir l'efecte desitjat, des de subtils reflexos daurats fins a contrastos més marcats. El resultat final és una aparença de coloració natural i suau que requereix menys manteniment que les tècniques de tenyiment tradicionals.

Muntatge amb una perruquera assecant els cabells a una clienta i un cercle amb uns cabells blancs
Els experts recomanen la tècnica del balayage | Getty Images

És un fet: els colors de pèl més difícils de mantenir

Qualsevol color de pèl que requereixi una decoloració intensa o l'ús de tints semipermanents pot ser difícil de mantenir. A més, és important tenir en compte que tots els tints de cabell requereixen una cura adequada per mantenir el color i la salut del cabell.

Hi ha diversos colors de pèl que poden ser difícils de mantenir a causa de diferents raons. Una pot ser la decoloració o la necessitat de retocar el color amb freqüència.

Alguns dels colors de pèl més difícils de mantenir són:

Ros platí

Aquest color de pèl requereix una decoloració intensa, cosa que pot ser molt perjudicial per als cabells. A més, el color es pot esvair fàcilment i cal retocar-lo amb freqüència.

Vermell

El color vermell és un dels més difícils de mantenir pel fet que tendeix a esvair ràpidament. A més, pot ser difícil trobar un tint vermell que s'adapti al to natural de la pell.

Blau o verd

Els colors de cabells fantasia com el blau o el verd poden ser difícils de mantenir. Això és degut al fet que requereixen una decoloració prèvia i l'ús de tints semipermanents. Aquests tints tendeixen a esvair-se ràpidament, especialment quan s'exposen al sol o a l'aigua.

Negre

El color negre pot ser difícil de mantenir pel fet que el cabell creix molt de pressa i les arrels poden ser visibles ràpidament. A més, el tint negre pot tacar la roba i les tovalloles.