Els bunyols farcits de Jordi Cruz amb què triomfaràs per Setmana Santa
Aquesta Setmana Santa sorprèn preparant aquest dolç boníssim que farà les delícies de tothom qui ho provi
Els bunyols agraden i molt. I si ja a sobre hi posem xocolata, tenim una barreja que serà tota una temptació. Encara que cal tenir en compte que no és una opció del tot saludable, més aviat per donar-se un caprici.
Buñuelos de chocolate bombón
En res arriba la Setmana Santa, així que anota aquesta recepta perquè triomfaràs sempre que els cuinis. És una elaboració del conegut xef de Masterchef Jordi Cruz. Aquí et deixem les instruccions perquè puguis fer a casa teva aquests bunyols amb xocolata.
Ingredients per als bunyols de xocolata de Jordi Cruz
Ingredients per fer la massa
INGREDIENT | QUANTITAT |
Farina | 300 g |
Sucre | 120 g |
Ous | 5 unitats |
Mel | 12 g |
Llevat en pols o bicarbonat | 3 g |
Ingredients per al farciment de xocolata
INGREDIENT | QUANTITAT |
Xocolata (70% cacau) | 250 g |
Nata | 100 ml |
Mantega | 25 g |
Brandy | 3 cullerades |
Oli de gira-sol | |
Sucre impalpable per decorar | |
Festucs | |
Galetes tipus Oreo |
Així es preparen els bunyols de xocolata, segons Jordi Cruz
1. Fem la massa
En un bol, hi afegim els ous, la farina, el sucre, el llevat o el bicarbonat, la mel i l'aigua. Batem bé tots els ingredients per tenir la nostra massa. Haurem acabat quan veiem que no té grumolls.
2. Preparem diversos bols amb nata
En un recipient posem 100 ml de nata juntament amb el brandi. D'altra banda, a l'altra posem 200 ml de nata i la muntem. Així mateix, comencem a fondre la xocolata al bany maria.
3. Acabem la barreja de xocolata
Quan veiem que la xocolata s'estigui fonent és el moment d'afegir-hi la mantega i la nata amb el brandi. Després posem 100 grams de la barreja de xocolata al bol de la nata muntada. Igualment, haurem de picar els festucs i afegir-los.
4. És moment de preparar les boles de xocolata
El pas següent és afegir la resta de la xocolata en un motlle i posar-lo a la nevera durant un parell d'hores. Quan es refredi, haurem de fer les boletes de xocolata. Abans de seguir, haurem de punxar-los un escuradents per facilitar-ne el cuinat.
5. Fregim els bunyols
Obrim el paquet de galetes estil Oreo, els traiem el farcit i les triturem fins que quedin fetes pols. Aquest farcit el podem fer servir per cobrir les boletes de xocolata. Ara només queda untar-les a la massa i ficar-les a l'oli calent.
Un cop estiguin fregides, les traiem, traiem els escuradents i ja tindrem els bunyols llestos per posar-los en un plat. En un lateral, hi podem posar les galetes que hem triturat per acompanyar. Ara només queda tirar el sucre per sobre i gaudir-ne.
Més notícies: