L'avís que acaba de llançar l'OCU sobre un popular snack que consideres saludable
L'OCU adverteix que no sempre el que comprem és el que sembla, com passa amb aquest snack tan venut
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ens vol advertir sobre les barretes de proteïnes. Aquestes, amb l'excusa que estan pensades per a esportistes, tenen una gran demanda. Però això no vol dir que siguin realment recomanables.
Com explica l'OCU, les barretes de proteïnes són consumides pels que consideren que reparen el desgast de l'esport. Així mateix, hi ha qui hi recorre per augmentar la seva massa muscular. Sigui pel motiu que sigui, com ja hem dit, les barretes de proteïnes tenen molts adeptes.
Per això, l'OCU ha volgut enviar una advertència perquè siguem conscients que no tot el que es ven com a saludable ho és. Sí que és veritat que aporten proteïnes, però això no implica que la resta de la composició sigui recomanable. En aquest sentit, des de l'OCU han analitzat 20 barretes de proteïnes que hi ha al nostre mercat i només 6 han tret una puntuació acceptable.
Per què l'OCU no recomana les barretes de proteïnes?
L'OCU ho té clar a l'hora de dir que no recomana barretes de proteïnes. I la raó la podem trobar directament si en mirem els components. Les barretes de proteïnes són productes ultraprocessats que tenen massa additius, greixos i sucres.
Des de l'OCU defensen que el consum ha de ser ocasional. Sí que és cert que es venen com a opcions molt recomanables per a esportistes. Però no deixa de ser una cosa que no s'ajusta a la realitat.
Tot i això, hi ha moltes opcions al mercat i sempre podrem trobar opcions més saludables. Però això no implica que sigui habitual, com pot ser quan a les barretes de proteïnes veiem edulcorants en lloc de sucres. No són un producte recomanable, si no busques que tingui una bona composició i valor nutricional.
Així són les barretes de proteïna, segons l'OCU
Recentment, l'OCU ha fet un estudi sobre les barretes de proteïnes que trobem a la venda. Per això ha pogut establir algunes característiques que comparteixen la majoria. Per exemple, quant al sabor, gairebé totes busquen ser del gust del consumidor, incloent-hi varietats de xocolata, iogurt o galeta.
D'altra banda, la majoria de les barretes de proteïna tenen aquest nutrient d'origen lacti. Però això no treu perquè últimament cada cop es recorri més a la proteïna vegetal. I, encara que pugui semblar sorprenent, també es fan servir insectes per aconseguir-la.
Per últim, nutricionalment és on veiem la principal raó per ser desaconsellades. En primer lloc, perquè tenen un gran nombre d'additius que no aporten res de positiu. De l'altra, la quantitat de greixos saturats i sucres tampoc no ajuda.
Més notícies: