L'avís de l'OCU a tothom qui compra i consumeix fruites i verdures a Espanya
L'OCU cerca, sobretot, la seguretat de totes aquelles persones que consumeixen aquesta mena d'aliments
L'OCU ha advertit de les darreres retirades d'aliments per estar contaminats. Per exemple, ha destacat el cas de les maduixes que han hagut de ser destruïdes per arribar contaminades amb hepatitis A. I aquest no és un cas aïllat.
Tant les fruites com les verdures són productes molt consumits al nostre país. Però el problema ve quan no es troben en el millor estat de salubritat. Sí que és veritat que no és una malaltia que deixi seqüeles, però cal passar-la i per això hem de prendre mesures.
L'OCU ha assenyalat que molts d'aquests problemes amb les fruites i verdures es deuen a la manca d'higiene a l'origen. Allà, els aliments entren en contacte amb aigües fecals infectades. Quan arriben al nostre país, quan es detecta la contaminació, són directament destruïts.
Els 3 consells de l'OCU per consumir fruites i verdures de forma segura
Hi ha maneres d'evitar que ens contaminem consumint fruites o verdures. Per això, l'OCU ens dona tres consells que podem seguir perfectament a casa nostra. Són molt senzills i ens ajudaran a evitar possibles problemes.
1. Saber quan rentar les fruites i verdures
A les xarxes socials hi ha molts trucs que es comparteixen sobre com netejar fruites i verdures i deixar-les així guardades. Per exemple, ara mateix n'hi ha molts amb les maduixes com a protagonistes. D'aquesta manera diuen que s'estalvia temps i sempre estan a punt per consumir.
L'OCU no recolza aquesta manera de procedir, sinó que s'inclina per tot el contrari. Si escau, recomanen que les peces que es menjaran es netegin sempre en el moment de fer-ho, mai abans. Així mateix, també recomanen que es retirin en aquell moment totes les parts danyades.
2. Netejar-les amb aigua i lleixiu
Una segona mesura que ens recomana l'OCU és netejar-les amb aigua i lleixiu. Això sí, el lleixiu deu ha d'estar etiquetat com a apte per a la desinfecció d'aigua per beure. No pot ser perjudicial per a nosaltres.
En aquest cas, cal posar les fruites i verdures durant 5 minuts en aigua potable amb una cullerada de lleixiu. Normalment, la proporció és de 4,5 ml per cada 3 litres. Passat aquest temps, només les haurem de treure i aclarir amb aigua abundant.
3. Fregar la pell
Hi ha moltes fruites i verdures que es mengen amb la pell. Per això, l'OCU recomana que aquesta es fregui a l'hora d'anar a menjar-les. D'aquesta manera podrem aconseguir eliminar la màxima quantitat possible de residus.
Més notícies: