Muntatge amb una imatge de pluja i paraigua i un cercle amb la cara de Roberto Brasero

Roberto Brasero avisa d'una nova DANA a Espanya i assenyala on plourà més

El meteoròleg deixa la porta oberta a una nova DANA al nostre país

Roberto Brasero ha llançat un avís sobre la imminent arribada d'una DANA. Segons Brasero, aquesta pertorbació meteorològica podria comportar intenses pluges i possibles inundacions en diverses regions del país.

Aquest mes de setembre ha començat amb el cel il·luminat per milers de llamps. Possiblement, el temporal ens acompanyarà fins a l'últim minut de diumenge. Les pluges aniran canviant de lloc, però, de moment, no marxen.

Us detallem a continuació la possibilitat de la formació d'una DANA per al cap de setmana i el pronòstic per a aquesta setmana.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

La situació seguirà així segons Roberto Brasero

La situació no sembla millorar a curt termini, s'espera una situació meteorològica similar, amb pluges i tempestes al terç nord de la península, des de Galícia fins als Pirineus.

Les tempestes més intenses podrien desplaçar-se una mica més cap a altres àrees. Afectaran llocs com La Rioja, Sòria, Guadalajara, Aragó, Catalunya o l'interior de Castelló.

S'espera que siguin més febles a la zona central i la resta de la Comunitat Valenciana. Tot i que no estan exemptes de la possibilitat de pluges. D'altra banda, els qui haurien de gaudir d'un temps més tranquil i assolellat seran els habitants del sud d'Andalusia i de les Illes Canàries.

Descens de les temperatures al nord-est

Un altre aspecte destacat d'aquesta situació meteorològica és el descens de les temperatures, especialment al nord-est d'Espanya. Aquesta regió ha experimentat una calor intensa les últimes setmanes, però ara les temperatures començaran a cedir, encara que continuaran sent càlides.

Pluges més intenses

Segons els pronòstics actuals, les comunitats més afectades per les pluges intenses els pròxims dies seran el País Basc i Navarra. Els nivells de precipitació previstos podrien generar inundacions locals i dificultats al transport.

Tot i això, altres àrees no estaran exemptes d'aquesta situació adversa. La Rioja, Sòria, Guadalajara, Aragó, Catalunya i l'interior de Castelló també podrien enfrontar-se a pluges intenses i tempestes elèctriques.

Home amb el paraigua del revés pel temporal de pluja i vent
El País Basc i Navarra patiran pluges molt intenses aquesta setmana | Cedida

S'aproxima una altra DANA?

A mesura que avancem aquesta setmana de setembre, les condicions meteorològiques a Espanya continuen sent un tema candent de conversa i preocupació. El pronòstic, fins ara, apunta a un panorama de pluges i tempestes que es mantindran a gran part del país, però amb un enfocament particular cap a l'est.

Ahir, dimecres, les temperatures a tot Espanya van experimentar un lleuger augment, excepte a les regions del Mediterrani, on hi va haver un descens. Això és degut a l'aparició de núvols i, en alguns casos, pluges.

Avui, l'atenció meteorològica se centrarà a la meitat sud de la Mediterrània, específicament a la Regió de Múrcia i la província d'Alacant. Es preveuen pluges en aquestes àrees, cosa que podria generar problemes.

A la resta d'Espanya, tant ahir, dimecres com avui s'espera un clima més tranquil i de transició cap a divendres.

Una altra borrasca a l'horitzó per divendres

Tot i això, divendres podria comportar un canvi en la situació. L'aire fred que ha estat afectant el clima podria aïllar-se a les capes altes de l'atmosfera. Això podria donar lloc a una nova Depressió Aïllada a Nivells Alts (DANA), malgrat que això encara és incert.

En qualsevol cas, es preveu la formació d'una borrasca, encara que la seva naturalesa exacta encara s'ha de determinar.