Muntatge de Roberto Brasero en un fons d´un paisatge amb pluges

Roberto Brasero mana un avís: 'Arribarà demà a Espanya'

El meteoròleg avisa d'un nou temporal al nostre país

Roberto Brasero ha alertat la població espanyola sobre l'arribada imminent d'una nova Depressió Aïllada a Nivells Alts (DANA) . A Onda Cero , ha donat a conèixer el que passarà els propers dies. Segons Brasero, aquesta DANA amenaça de portar amb si fortes tempestes que podrien afectar tot el territori espanyol en els propers dies.

El pronòstic de Roberto Brasero: arriba una nova DANA

L'avís de Brasero arriba tot just una setmana després de l'anterior DANA que va assotar Espanya, deixant greus inundacions i, lamentablement, diversos morts. Els estralls causats per aquestes condicions meteorològiques extremes han posat les comunitats en alerta màxima, preparant-se per enfrontar una nova sèrie de desafiaments climàtics.

Brasero pronostica una lleugera disminució a les temperatures, amb una caiguda d'aproximadament un parell de graus. Tot i que les tempestes intenses que es van experimentar durant el cap de setmana a la Comunitat Valenciana i Albacete desapareixeran durant la jornada, les pluges persistiran en gran part del territori nacional. Tot i la pluja, s'espera que el dia acabi amb una tarda assolellada.

Logo de TelegramPincha aquí para recibir GRATIS las noticias del Tiempo de España en Telegram.

Tot i això, la relativa calma meteorològica que s'experimentarà avui serà de curta durada. Roberto Brasero adverteix que dimarts, una nova DANA ingressarà a Espanya i amb ella tornarà la inestabilitat climàtica.

"Demà dimarts pugen les temperatures, però compte, que també demà arribarà una nova DANA", va destacar Brasero a la ràdio. Segons els pronòstics, aquesta DANA, coneguda popularment com a "gota freda", ingressarà pel sud peninsular.

Les previsions indiquen que al final de dimarts s'esperen "novament tempestes fortes al sud d'Andalusia". Es preveu que s'estenguin durant els dies següents a altres regions del país.

Dues persones amb paraigües enmig del carrer durant una tempesta
S'espera l'entrada d'una nova DANA demà, dimarts | Europa Press

La DANA genera molta preocupació entre la població

La notícia de l'arribada d'una nova DANA ha generat preocupació a tot Espanya. Especialment entre les comunitats que recentment es van veure afectades per les inundacions de la DANA anterior. Les autoritats i els serveis d'emergència estan en alerta i prenen mesures preventives per minimitzar els possibles danys.

També conegudes com a gotes fredes, són fenòmens meteorològics caracteritzats per una massa d'aire fred a nivells alts de l'atmosfera. Xoquen amb una massa d'aire càlid i humit a la superfície. Aquesta col·lisió dóna lloc a pluges intenses i, de vegades, inundacions.

Les conseqüències daquestes situacions poden ser devastadores. Per tant, això fa que la informació proporcionada per experts com Roberto Brasero sigui crucial per a la seguretat pública.

S'insta la població a estar atenta a les actualitzacions meteorològiques ia seguir les recomanacions de les autoritats locals. La seguretat i la prevenció han de ser la prioritat. Espanya es prepara per enfrontar una vegada més els desafiaments d'una nova DANA que amenaça de desencadenar un fort temporal a tot el país.

Les comunitats afectades per inundacions recents estan en alerta màxima i s'espera que prenguin precaucions addicionals per protegir els habitants i les propietats.

Seguiu aquests consells per protegir-vos davant l'arribada d'una nova DANA

Davant l'amenaça d'una DANA, és fonamental prendre precaucions adequades per protegir la seguretat de les persones i les propietats.

Un home travessant el carrer enmig d'una tempesta i amb cotxes darrere
Els efectes de la DANA poden generar efectes devastadors | Europa Press

Estigues informat

Segueix de prop les actualitzacions meteorològiques mitjançant fonts fiables. La informació actualitzada us ajudarà a estar preparat i prendre decisions informades.

Prepara un kit d'emergència

Prepara un kit de supervivència que inclogui aliments no peribles, aigua i altres utensilis.

Evita viatjar si és possible

Si es pronostiquen fortes pluges o tempestes, és recomanable evitar viatjar, especialment en àrees propenses a inundacions. Si has de conduir, mantingues la velocitat reduïda i extrema la precaució.