Avís substancial del Banc d'Espanya si pagues amb targeta els regals de Nadal
Para molta atenció en fer les compres per no caure en estafes pròpies d'aquestes dates
Nadal és a tocar i això és sempre sinònim de despesa. Si penses comprar els teus regals amb la targeta, hi ha algunes coses que cal tenir en compte, com recorden des del Banc d'Espanya.
Després d'autoritzar un pagament d'una compra amb la targeta de dèbit o crèdit, potser no rebeu el producte o servei que heu pagat. En aquest cas, potser has estat víctima d'una estafa en una web fraudulenta.
Heu de saber, en aquest sentit, que les entitats bancàries no es fan responsables d'aquest tipus d'engany. Per tant, hi ha algunes qüestions que has de tenir en compte.
Què pot passar si sol·licites la devolució del càrrec
Quan fas una operació amb la targeta, és una ordre de pagament irrevocable. És a dir, com passa amb les transferències, les entitats no tenen la capacitat de fer una devolució del pagament sense el consentiment exprés del beneficiari.
Per això, si sol·liciteu la devolució del càrrec a la vostra entitat bancària, la vostra responsabilitat es limitarà a la gestió de la reclamació davant la societat propietària del sistema, que pot ser VISA, MasterCard, etc. D'aquesta manera, comprovareu l'autenticació de l'operació.
Si vas autoritzar el pagament per voluntat pròpia, de forma general, es posa de manifest que estàs conforme amb aquest. Per tant, l'única manera de recuperar els diners és amb el consentiment del beneficiari. En cas de frau, el més probable és que no passi.
Com evitar caure en estafes de webs fraudulentes
La millor manera de no caure en aquest tipus d'estafes és evitar-la tant sí com no. Des del Banc d'Espanya llancen alguns consells a l'hora de comprar productes de segona mà. No obstant això, també hi ha altres generals a l'hora de comprar qualsevol article.
Evita comprar a pàgines desconegudes
En primer lloc, cal evitar adquirir qualsevol producte en una web que no coneguis. Cada cop són més les pàgines fraudulentes que els ciberdelinqüents utilitzen per estafar possibles víctimes. Això passa, sobretot, en èpoques de gran consum, com Nadal.
Compte amb l'https
D'altra banda, assegureu-vos que la pàgina on compraràs comença amb https. La “S” significa que la pàgina té els protocols de seguretat necessaris per xifrar les vostres dades de navegació. Si no ho fan, el cercador les bloqueja directament.
Para atenció a les ofertes
També és important parar atenció a les ofertes que semblen massa bones. El més probable és que siguin mentides. En aquest punt, fiar-te del sistema comú és el més recomanable.
Revisa les URLS
Per la seva banda, és important no acabar a webs que es fan passar per altres. Si entres a través d'un URL escurçat, assegura't sempre que la pàgina on acabes és a la real i no a una fraudulenta.
Revisa bé la web
És també rellevant revisar el peu de pàgina de les webs que visites. Aquí hi ha d'haver enllaços a les polítiques de privadesa, els enviaments o qualsevol altre tipus de servei. Si no en té o veus una cosa rara, millor evita-ho.
Compte amb el mètode de pagament
Com a darrer consell general, a l'hora de comprar per Internet, feu-ho sempre a través de sistemes de pagament fiables. És el cas, per exemple, de PayPal, on podràs recuperar els diners en cas que hi hagi algun problema.
Més notícies: