Ferran Adrià amb samarreta negra i micròfon a l'orella somriu davant d'un fons de llums desenfocats amb un cercle que mostra una imatge borrosa de menjar.
SOCIETAT

Aquest és el plat estrella de Ferran Adrià per Nadal: fàcil de fer i molt de sabor

Ferran Adrià té l'elaboració perfecta per triomfar en un dels àpats més esperats de l'any

Ferran Adrià és un popular xef d'alta cuina, però també és una persona que sap acostar-se a les persones corrents. Per això ha elaborat algun llibre de receptes que es poden dur a terme sense gaires complicacions a casa. Un exemple és un plat ideal per oferir a qualsevol dels dinars i sopars de Nadal.

Segurament, després d'un any complicat, els paladars dels teus convidats busquin alguna cosa nova. I la recepta de llagostins cruixents és una opció perfecta per sorprendre familiars i amics. Aquesta recepta fàcil de preparar destaca tant pel sabor com per la presentació cridanera.

Així que si vols conquerir el personal per la vista i el gust, tens el combo ideal. Per començar, necessites pocs ingredients. Uns llagostins frescos, fideus de soja (o d'arròs, si és el que tens a casa), clara d'ou, curri, sal i broquetes de fusta.

Gambetes rostits servits en un plat de ceràmica amb un apropament de gambetes embolicats en fils cruixents.

Ferran Adrià pot conquerir els teus convidats

El secret d'aquesta recepta és el contrast entre la suavitat dels llagostins i el cruixent dels fideus fregits. Segur que els que ho tasteu creguin que es tracta d'un plat tret directament d'un restaurant d'alta cuina.

La preparació és senzilla i ràpida. Primer, pela els llagostins i enfila'ls a les broquetes per facilitar-ne la manipulació. En un bol, bat una clara d'ou que servirà com a adhesiu per als fideus.

Després, trenca els fideus en trossos petits i arrebossa els llagostins a la clara batuda. Finalment, passa'ls pels fideus trencats perquè quedin ben coberts.

A continuació, escalfa abundant oli en una paella. Fregeix les broquetes fins que els fideus s'inflin i adquireixin aquest daurat cruixent que converteix aquest plat en una autèntica experiència visual.

Ferran Adrià sobre un fons blanc i amb un microfòn de ràdio

Un contrast de textures i gustos que captiva

Finalment, assaona els llagostins amb un pessic de sal i una generosa dosi de curri, la qual cosa aporta un toc especiat i exòtic al plat. El contrast entre el sabor suau del marisc i el cruixent dels fideus, juntament amb el toc de curri, converteix aquests llagostins en un mos inoblidable. Ideal per als banquets nadalencs.

Així, només amb uns quants ingredients i uns passos simples, s'aconsegueix una presentació espectacular que recorda la cuina d'autor. Ferran Adrià, potser, opti per degustar un dels plats nadalencs més típics a Catalunya: els canelons. Això sí, segur que seran els de Can Jubany, els seus preferits.

➡️ Societat

Més notícies: