Per aconseguir una pell saludable i radiant, hem d'incloure a la nostra rutina una hidratació adequada i una alimentació equilibrada.
Hi ha alguns nutrients essencials que tenen un paper clau en l'aparença de la nostra pell.
T'expliquem a continuació les millors vitamines que pots prendre per evitar l'envelliment de la pell.
Una dieta rica en nutrients, juntament amb altres hàbits de vida saludable, poden prevenir certes patologies i fins i tot l'envelliment prematur de la pell.
Aquestes són les vitamines que no hauries d'oblidar incloure a la teva rutina de pell:
La vitamina A juga un paper important en la salut de la pell i pot tenir beneficis antienvelliment. La vitamina A, en particular, el retinol, s'ha demostrat que estimula la producció de col·lagen. És una proteïna que dóna a la pell la seva elasticitat i fermesa.
A mesura que envellim, la producció de col·lagen disminueix, cosa que pot portar a l'aparició d'arrugues i flacciditat de la pell. A més, també ajuda a reduir l'aparença de taques fosques i dany solar a la pell, cosa que pot ser una preocupació comuna per a les persones que envelleixen.
No obstant això, és important saber que els efectes anti-envelliment de la vitamina A poden ser més efectius a la pell quan s'aplica tòpicament. Com per exemple en cremes i locions per a la pell, en lloc de consumir-la com un suplement.
A més, cal seguir les recomanacions d'ús i aplicació d'aquests productes per evitar irritacions a la pell.
Per obtenir una dosi de vitamina A diària hem de menjar aliments com la pastanaga, el meló, l'enciam o la carbassa.
La vitamina C és un antioxidant soluble en aigua que es troba en molts aliments, com ara cítrics, baies, pebrots i fulles verdes. També es ven com a suplement dietètic. La vitamina C té un paper important en la producció de col·lagen i en la protecció de la pell.
A mesura que envellim, la producció de col·lagen disminueix, cosa que pot portar a l'aparició d'arrugues i flacciditat de la pell. La vitamina C pot ajudar a reduir l'aparició d'arrugues i millorar l'aparença general de la pell. A més a més, la vitamina C també pot ajudar a reduir la inflamació i millorar l'elasticitat de la pell.
La vitamina C també és important per a la salut general, ja que ajuda a enfortir el sistema immunològic. A més, pot protegir contra malalties cròniques com ara malalties cardíaques i càncer.
Per obtenir una dosi de vitamina C diària hem de menjar aliments com la taronja, el kiwi, el bròquil, el meló o els tomàquets.
La vitamina E és un antioxidant soluble en greix que es troba en molts aliments, com ara olis vegetals, nous i llavors. La vitamina E també es ven com a suplement dietètic i s'ha estudiat pel possible paper en la prevenció de l'envelliment.
La vitamina E pot ajudar a protegir les cèl·lules del cos contra el mal dels radicals lliures, que poden contribuir a l'envelliment ia l'aparició de malalties cròniques. També pot ajudar a protegir la pell dels danys causats per lexposició al sol i a altres factors ambientals.
Alguns estudis suggereixen que la vitamina E pot ajudar a reduir l'aparició d'arrugues i millorar l'aparença general de la pell. Tot i això, els resultats d'aquests estudis no són concloents i es necessiten més investigacions per confirmar aquests beneficis.
Pot tenir altres beneficis per a la salut, com ara la protecció del sistema nerviós i la reducció del risc de malalties.
Per obtenir una dosi de vitamina E diària hem de menjar aliments com la fruita seca com les nous o les ametlles, el bròquili, l'alvocat o els espinacs.
La vitamina D és una vitamina soluble en greix que es produeix a la pell quan s'exposa a la llum solar. També es troba en certs aliments i es ven com a suplement dietètic.
La vitamina D exerceix un paper important en l'absorció de calci i la salut òssia, però també s'ha estudiat pel seu possible paper en l'envelliment.
A mesura que envellim, la pell es torna menys eficient per produir vitamina D i els nivells de vitamina D al cos poden disminuir.
Això pot augmentar el risc de pèrdua de massa òssia i fractures en persones grans. La vitamina D també pot tenir un efecte positiu en el sistema immunològic i en la funció cognitiva.
Per obtenir una dosi de vitamina D diària hem de menjar aliments com el fetge de diversos animals com el boví o el bacallà, també altres aliments com el rovell d'ou i el formatge, o els peixos grassos.