Muntatge amb una nevera oberta de fons i una dona subjectant i mirant un pot de iogurt

Els 10 aliments que potser falten a la teva dieta i t'ajuden molt a pujar l'ànim

Aquests aliments us ajudaran a pujar l'ànim

Si et sents baixa d'ànim, trist i apàtica, és molt probable que els teus nivells de serotonina siguin baixos. La serotonina, també coneguda com a hormona de la felicitat, és un neurotransmissor que intervé en la regulació de l'estat d'ànim i en la gestió de l'estrès. Les nostres neurones necessiten triptòfan per fabricar serotonina.

Alhora, el triptòfan és un aminoàcid essencial en la nutrició humana. També és fonamental per segregar melatonina, l'hormona que afavoreix el son.

A la recerca d'una millor salut mental i emocional, els experts en nutrició destaquen la importància de consumir aliments rics en triptòfan i carbohidrats. Sobretot, que afavoreixin la producció i absorció de serotonina al cervell.

Els 10 aliments que no poden faltar a la teva dieta

Et deixem una llista dels 10 aliments essencials que poden estar faltant a la teva dieta. T'ajudaran a millorar el teu ànim i el benestar general.

Soja

La soja és una font excel·lent de triptòfan i proteïnes vegetals. A més, conté fitoestrògens que poden tenir efectes positius a l'equilibri hormonal i ajudar a millorar l'estat d'ànim.

Carn magra

La carn magra, com el pollastre i el gall dindi, és rica en triptòfan i proteïnes. Aquests nutrients són essencials per a la síntesi de serotonina i ajuden a estabilitzar l'estat d'ànim.

Muntatge amb menjar de fons i un plat variat amb verdures i carn al centre
La carn magra és rica en triptòfan i proteïnes | Getty Images, baseimage

La carn magra és apreciada pel seu contingut nutricional, ja que és rica en proteïnes i conté una menor quantitat de calories i greixos saturats en comparació amb talls més grassos. És una opció popular per a aquells que busquen mantenir una dieta equilibrada, reduir la ingesta de greixos saturats i controlar-ne el pes.

Plàtan

Els plàtans són coneguts per ser una excel·lent font de carbohidrats i triptòfan. També són rics en vitamina B6, que juga un paper important en la producció de serotonina al cervell.

Peix

Als peixos grassos s'ha demostrat que tenen efectes positius en la salut mental i emocional. Per exemple, com el salmó i la tonyina, són rics en àcids grassos omega-3. A més, el peix és una bona font de triptòfan.

Formatge i lactis

Els productes lactis, com el formatge i el iogurt, són rics en triptòfan i també proporcionen calci i vitamina D. A més de nutrients crucials per a la salut del cervell i la producció de serotonina.

Llet

La llet conté triptòfan i carbohidrats, cosa que la converteix en una beguda reconfortant que pot ajudar a elevar l'ànim.

Pernil serrà

El pernil serrà és una font excel·lent de triptòfan i proteïnes, i el seu sabor deliciós pot millorar el teu estat d'ànim.

Muntatge amb una persona amb un carretó del supermercat i tres cercles amb una imatge de pernil serrà, peix i kiwis
El pernil serrà i el peix tenen efectes positius per a la salut | Getty Images, Getty Images Pro

Ou

Els ous són una font completa de proteïnes i contenen triptòfan, cosa que els converteix en un aliment ideal per elevar la serotonina.

Cireres

Les cireres són una excel·lent font d'antioxidants i també contenen triptòfan. Això les converteix en una opció deliciosa per millorar l'estat d'ànim.

Alvocat i ametlles

Tant l'alvocat com les ametlles són rics en greixos saludables i triptòfan. A més, les ametlles proporcionen magnesi, mineral essencial per a la funció cerebral i la regulació de l'estrès.

Incloure aquests aliments a la dieta diària pot tenir un impacte significatiu en el teu estat d'ànim i benestar general. És important recordar que una dieta equilibrada i variada és fonamental per mantenir una bona salut mental i emocional. Tot això, combinada amb un estil de vida saludable que inclogui activitat física regular i maneig de l'estrès,

Si sents que el teu estat d'ànim està afectant la teva qualitat de vida, és important buscar el suport d'un professional de la salut mental. Et pot oferir orientació i tractament adequat. Recordeu que l'alimentació és només una peça del trencaclosques en el camí cap a una ment i cos saludables.