Un cotxe de color negre travessant una basa d'aigua enmig d'un xàfec

Alerta taronja per fortes pluges i tempestes aquest divendres a Catalunya

El Meteocat ha llançat un avís per intensitat de pluja aquest divendres a Catalunya

Nous episodis de pluges intenses a la vista. El Servei Meteorològic de Catalunya ha llançat un avís per intensitat de precipitacions aquest divendres, 15 de setembre, a Catalunya.

Diverses comarques, especialment de la costa catalana, es troben en alerta per perill de pluges fortes. Serà a partir del matí del divendres. Tot i que la situació s'anirà complicant a mesura que avança la jornada.

A la tarda, s'esperen fortes pluges acompanyades de tempestes localment al litoral i al prelitoral del territori català. A més, també han llançat un altre avís per l'acumulació de pluja.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

El Meteocat alerta de pluges intenses aquest divendres

El Meteocat ha llançat un avís de pluges intenses aquest divendres, 15 de setembre, a Catalunya. Diverses comarques es troben en alerta per perill moderat per fortes pluges.

Captura del mapa de Catalunya del Meteocat amb la previsió de pluja d'aquest divendres, 15 de setembre de 2023
Les comarques costaneres, en alerta aquest divendres per fortes pluges. | Meteocat

Tot i que la situació serà dràsticament diferent a les comarques del Montsià i Baix Ebre. Tot i això, les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Baix Penedès, el Tarragonès, el Baix Camp, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta també es troben a alerta per fortes pluges.

Al llarg del dia, els núvols aniran avançant de sud a nord. Fins al migdia, el cel a la meitat nord estarà poc o mig ennuvolat.

De cara a la tarda, en canvi, quedarà entre mig i molt ennuvolat. És a partir de llavors que s'esperen forts xàfecs a moltes comarques de Tarragona, Girona i Barcelona.

Captura del mapa de Catalunya del Meteocat aquest divendres 15 de setembre amb la previsió de pluja.
Les pluges s'intensificaran al prelitoral i litoral català de cara a la tarda de divendres. | Meteocat

A les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Baix Penedès, el Tarragonès, el Baix Camp, el Priorat i la Ribera d'Ebre es preveuen pluges d'alta intensitat.

Les precipitacions també hi seran presents, encara que en menys intensitat, a partir de la tarda a les comarques de la Garrotxa, Osona, Moianès, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià. A la província de Lleida també hi cauran alguns ruixats.

El cap de setmana, més pluges

La situació no serà radicalment diferent durant aquest cap de setmana a Catalunya. Per dissabte, 16 de setembre, el Meteocat manté activades les alertes per pluges intenses.

De matinada s'esperen xàfecs acompanyats de tempestes locals d'intensitat entre feble i moderada. Una situació que es prologarà dissabte al matí a alguns punts del Pirineu i Prepirineu Occidental.

Captura del mapa de Catalunya del Meteocat per aquest dissabte, 16 de setembre del 2023.
Continuen les alertes per a aquest dissabte, 16 de setembre, a la costa catalana. | Meteocat

Serà a les comarques costaneres del territori. És el cas de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Baix Penedès, el Tarragonès, el Baix Camp, el Baix Ebre i Montsià. Mentrestant, s'espera un cel ennuvolat, però sense gaires precipitacions a Lleida.

De la cara a la tarda, el cel estarà més clar. Es preveu que caiguin poques quantitats de pluja al llarg de la jornada de dissabte.