Vidre d'un cotxe amb gotes de pluja

Alerta a diverses comarques catalanes per fortes pluges durant aquesta mateixa tarda

El Servei Meteorològic de Catalunya posa en alerta diverses comarques per intensitat de precipitació

Alerta per pluges aquesta tarda a Catalunya. Així ho ha confirmat la previsió del Meteocat per a aquesta tarda de dissabte, 12 d'agost. Diverses comarques catalanes es mantenen alerta per intensitat de pluja.

Tot i que aquest cap de setmana, vespra de pont del 15 d'agost, s'esperava un clima molt tranquil, tot sembla indicar que es podria capgirar en determinades zones del territori. Per a aquesta tarda s'esperen xàfecs a la zona nord de Catalunya, encara que també es podrien veure afectades altres zones properes.

Després d'un matí assolellat, s'espera una tarda amb alguna precipitació

Després d'un matí on el sol ha brillat a tot el territori, de cara a la tarda podria canviar la situació. Un front procedent del nord deixarà el cel cobert a les comarques del Pirineu i Prepirineu. I és que durant la tarda s'espera precipitació en aquesta zona catalana. De cara a darreres hores del dia es podrien estendre cap a la costa de Girona.

Imatge d'un mapa de Catalunya que mostra el temps per a la tarda del dissabte 12 d´agost
Les pluges es podrien estendre per diverses comarques catalanes | Meteocat

Es preveuen intensitat entre feble i moderada, si bé és probable que localment siguin d'intensitat forta. Podrien venir acompanyats localment de tempesta i calamarsa. Per això el Meteocat ha activat una situació meteorològica de perill.

Concretament, per intensitat de pluja que durarà tota la tarda aquest dissabte fins a la mitjanit. Així mateix, les comarques que podrien veure's afectades per les precipitacions durant aquesta tarda són: l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, l'Osona, el Bergadà i el Solsonès.

De cara a demà, diumenge, i l'inici de la setmana s'espera un temps tranquil i assolellat

Pel que fa a la temperatura, les màximes seran lleugerament més baixes, si bé és veritat que baixaran localment de manera moderada a la meitat nord del litoral i prelitoral. Gran part del territori superarà els 30 graus al migdia i algunes comarques de Lleida podrien arribar a superar els 35 graus.

De cara a demà diumenge i al començament de setmana s'espera un temps tranquil, assolellat i calorós. Les temperatures es mantindran estables i podria caure algun ruixat als Pirineus.