Una dona gran compta les monedes del seu moneder, amb una fletxa ascendent
SOCIETAT

L'ajut de 525 euros a què podries tenir dret si ja t'has jubilat

Els jubilats que cobren una pensió no contributiva poden rebre un ajut al lloguer si compleixen certs requisits

Quan arribem a la jubilació i tenim dret a cobrar una pensió, moltes vegades necessitem una empenta extra. Un complement en forma d'ajut per sumar a la pensió. En aquest cas, ens centrem en els jubilats que cobren una pensió no contributiva, que gestiona l'Imserso, i que aquest any puja a 517,90 euros.

Parlem d'una pensió que es cobra en 14 pagues, dues són extraordinàries. Si t'has jubilat i no cobres una pensió suficient per fer front a totes les despeses, l'Imserso ofereix la possibilitat de demanar un ajut, en un pagament únic, de 525 €.

Els pensionistes que poden demanar un ajut al lloguer de 525 euros: requisits

Un extra per al qual hauràs de complir certs requisits i el primer és que estiguis vivint en una casa llogada. No són pocs els requisits a complir i, una vegada que facis la sol·licitud, el compromís de l'organisme esmentat és resoldre-la en un termini màxim de tres mesos.

Muntatge amb persona lliurant claus d'una propietat i cercle vermell amb dona gran somrient

El termini per demanar aquest ajut al lloguer acaba el pròxim 31 de desembre de 2024. Es pot sol·licitar als Serveis Socials de la comunitat autònoma on es resideixi, si bé la forma més ràpida de fer aquesta gestió és entrant a la Seu Electrònica de l'Imserso. Aquests són els requisits a complir per poder percebre l'ajut:

  • Residir de manera habitual en un habitatge llogat.
  • Ser titular del contracte d'arrendament de l'habitatge.
  • Tenir reconeguda una pensió no contributiva de jubilació o d'invalidesa.
  • No tenir habitatges en propietat.
  • El termini de sol·licitud finalitza el 31 de desembre del 2024.
  • L'arrendador de l'habitatge no pot mantenir una relació conjugal o de parentiu, fins a tercer grau, amb el pensionista que sol·licita l'ajut.

Així mateix, l'Imserso aclareix què passa si a la mateixa llar conviuen dues o més persones que estiguin cobrant una pensió no contributiva. En aquest cas, només podrà percebre l'ajut de 525 € "el titular del contracte d'arrendament". En cas que "en fossin més d'un els titulars, només cobraria aquest complement el primer".

Sumant els 7.250,60 euros anuals als 525 de l'ajut al lloguer, el total anual pujaria a 7.775,6 €. Aquells pensionistes la discapacitat dels quals sigui del 75% o més i acreditin el requeriment d'una altra persona per a les seves tasques essencials, percebran un ajut del 50% del total de la pensió. Un complement que arriba als 3.625,30 € anuals.

➡️ Pensions ➡️ Societat

Més notícies: