Muntatge amb una família d'esquena contemplant el capvespre i una mà amb diversos bitllets d'euro

L'ajuda de 400 € per a estudiants que s'acaba ja: requisits

Aquesta ajuda permet un alleugeriment en la càrrega financera de moltes famílies

L'educació inclusiva és un objectiu prioritari a la societat actual. Garantir que tots els estudiants, independentment de les necessitats específiques, tinguin accés a una educació de qualitat és essencial per construir un futur igualitari.

Amb aquest propòsit al cap, el Ministeri d'Educació i Formació Professional d'Espanya va llançar una ajuda per a molts estudiants.

És una eina fonamental per a moltes famílies

L'ajuda de 400 euros per a estudiants amb necessitats específiques de suport educatiu ha esdevingut una eina fonamental per promoure la igualtat d'oportunitats al sistema educatiu espanyol.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Aquest suport econòmic vol alleujar la càrrega financera que enfronten les famílies d'estudiants amb discapacitats. O amb trastorns greus de conducta, problemes de comunicació o llenguatge, TEA o altes capacitats.

Aquest ajut econòmic de 400 euros té un impacte significatiu a la vida de milers d'estudiants i les seves famílies a tot Espanya. En cobrir una part de les despeses addicionals associades a les necessitats específiques de suport educatiu, aquesta subvenció suposa un alleujament financer per a les famílies.

Entre les despeses que pot ajudar a cobrir hi ha les relacionades amb teràpies i materials adaptats. A més de transport especialitzat i altres recursos necessaris per al desenvolupament acadèmic i personal dels estudiants amb necessitats especials. Això no només redueix la pressió econòmica sobre les famílies, sinó que també fomenta un ambient propici per a l'aprenentatge i el desenvolupament d'habilitats.

Muntatge amb un home fent un examen tipus test i dues mans subjectant diversos bitllets d'euro
Aquest ajut és per a nens amb necessitats específiques i es pot demanar fins al 20 de setembre | Getty Images, Getty Images Signature

El complement es pot demanar a la seu electrònica del Ministeri d'Educació i Formació Professional fins al 20 de setembre.

Requisits

Un dels aspectes més destacats d'aquest ajut és que no estableix un límit de renda familiar com a requisit per concedir-lo. Això vol dir que les famílies de tots els nivells econòmics tenen l'oportunitat d'accedir a aquest ajut, independentment dels ingressos.

L'ajut de 400 euros està dirigit a estudiants que estiguin escolaritzats a nivell no universitari en una àmplia varietat d'etapes educatives. Aquestes inclouen:

- Educació Infantil

- Educació Primària

- Educació Secundària Obligatòria (ESO)

- Batxillerat

- Cicles Formatius

- Formació Professional (FP)

Necessitats específiques de suport educatiu

Per accedir a aquest ajut, els estudiants han de complir requisits específics relacionats amb les seves necessitats educatives especials. Els demandants han de ser persones amb necessitats específiques de suport educatiu derivades dels factors següents:

- Discapacitat (almenys un 33 %)

- Trastorn Greu de Conducta

- Trastorn Greu de la Comunicació

- Trastorn de l'Espectre Autista (TEA)

- Alta Capacitat Intel·lectual

Procés de sol·licitud

El procés de sol·licitud d'aquest ajut s'ha simplificat per facilitar l'accés a famílies i estudiants. Tota la tramitació es fa a través de la seu electrònica del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

Muntatge dun ordinador portàtil i una rodona amb el començament del link duna pàgina web
El procés de sol·licitud és molt senzill i el pots fer a través del web del Ministeri | Pexels, Getty Images Signature

Per iniciar el procés de sol·licitud, cal complir els passos següents:

Identificació, autenticació i signatura electrònica Cl@ve

Per fer la sol·licitud en línia, has de disposar del sistema d'identificació, autenticació i signatura Electrònica Cl@ve. Aquest sistema garanteix la seguretat de les vostres dades i de la transacció en línia.

Registre com a usuari de la Seu Electrònica

Si no comptes amb aquest sistema, pots registrar-te com a usuari de la seu electrònica utilitzant el teu DNI i contrasenya.

Documentació requerida

Assegureu-vos de tenir la documentació necessària per demostrar la necessitat específica de suport educatiu que correspon al vostre cas. Això pot incloure informes mèdics, psicològics o de diagnòstic.

Omple el formulari de sol·licitud amb precisió, proporcionant totes les dades requerides i adjuntant la documentació necessària. Un cop hàgiu completat la sol·licitud, assegureu-vos d'enviar-la dins el termini establert. A més, conserva el comprovant d'enviament per si un cas.