Muntatge amb un tros del pastís de porros i xampinyons i la cara del xef Karlos Arguiñano amb un somriure
SOCIETAT

Així prepara Karlos Arguiñano el pastís de porros i xampinyons al forn

Aquesta recepta vegetariana de Karlos Arguiñano, fàcil i ràpida d'elaborar, es convertirà en una de les favorites

De vegades no cal innovar el més gran per preparar receptes delicioses i saboroses, i això Karlos Arguiñano ho sap bé. N'és una bona mostra els plats que elabora amb productes que treu del seu hort.

Per reafirmar-nos-hi, avui et portem un pastís salat de verdures que es convertirà en un dels teus plats preferits. Descobreix, a continuació, com prepara Arguiñano el pastís de porros amb xampinyons.

PASTEL de PUERROS y SALMÓN CRUJIENTE con Joseba y Karlos Arguiñano

Ingredients per al pastís de porros i xampinyons de Karlos Arguiñano

INGREDIENTSQUANTITAT
Làmina de massa brisa1 unitat
Porros3 unitats
Xampinyons200 gr
All2 dents
Salsa de tomàquet175 ml
Ou1 unitat
Oli d'oliva verge extraUn rajolí
SalAl gust
Alfàbrega8 o 10 fulles
JulivertUn grapat

El pas a pas que segueix Karlos Arguiñano

1. Cuina els porros

Per començar, agafa els 3 porros i neteja'ls bé, retirant tant la part inferior com les fulles exteriors. Seguidament, procedeix a tallar-los a rodanxes fines.

Poseu els porros en una paella, prèviament escalfada amb 3 cullerades d'oli. Assaona'ls i ofega'ls a foc mitjà durant uns 6 o 8 minuts. Quan estiguin llestos, treu-los i reserva'ls en una plata.

2. Afegeix els alls i els xampinyons

Talla els alls a làmines i fes el mateix amb els xampinyons, després de rentar-los. A la mateixa paella, afegeix-hi un parell de cullerades d'oli i, quan estigui calent, afegeix-hi els alls i ofega'ls durant uns segons.

A continuació, incorpora els xampinyons i deixa que es cuinin durant uns 3 o 4 minuts. Finalment, afegeix els porros ja escalfats i barreja bé tots els ingredients. Per donar-li un toc, pica les fulles d'alfàbrega i afegeix-les a la paella.

3. Posa les verdures a la pasta trencada

Agafa la làmina de pasta brisa (la pots trobar al supermercat) i posa-la en un motlle quadrat, preferiblement de mida inferior a la massa.

A l'interior, escampa la salsa de tomàquet i afegeix la barreja de verdures escalfades. Quan la pasta brisa estigui ben farcida, doblega les vores cap a dins. Bat un ou per untar la massa amb ell.

4. Porta el pastís al forn

Primer de tot, preescalfa el forn a 200 graus. Quan estigui llest, col·loca el motlle amb el pastís en una safata de forn i deixa que es cuini durant uns 20 o 25 minuts, aproximadament.

Deixa-ho refredar i... Ja ho tens llest per servir! Per això, Karlos Arguiñano el talla en quatre porcions i els afegeix julivert. Així mateix, el xef recorda que aquesta recepta és molt versàtil, ja que se li poden afegir molts altres ingredients.

➡️ Societat

Més notícies: