Així prepara Karlos Arguiñano el pastís de porros i xampinyons al forn
Aquesta recepta vegetariana de Karlos Arguiñano, fàcil i ràpida d'elaborar, es convertirà en una de les favorites
De vegades no cal innovar el més gran per preparar receptes delicioses i saboroses, i això Karlos Arguiñano ho sap bé. N'és una bona mostra els plats que elabora amb productes que treu del seu hort.
Per reafirmar-nos-hi, avui et portem un pastís salat de verdures que es convertirà en un dels teus plats preferits. Descobreix, a continuació, com prepara Arguiñano el pastís de porros amb xampinyons.
PASTEL de PUERROS y SALMÓN CRUJIENTE con Joseba y Karlos Arguiñano
Ingredients per al pastís de porros i xampinyons de Karlos Arguiñano
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Làmina de massa brisa | 1 unitat |
Porros | 3 unitats |
Xampinyons | 200 gr |
All | 2 dents |
Salsa de tomàquet | 175 ml |
Ou | 1 unitat |
Oli d'oliva verge extra | Un rajolí |
Sal | Al gust |
Alfàbrega | 8 o 10 fulles |
Julivert | Un grapat |
El pas a pas que segueix Karlos Arguiñano
1. Cuina els porros
Per començar, agafa els 3 porros i neteja'ls bé, retirant tant la part inferior com les fulles exteriors. Seguidament, procedeix a tallar-los a rodanxes fines.
Poseu els porros en una paella, prèviament escalfada amb 3 cullerades d'oli. Assaona'ls i ofega'ls a foc mitjà durant uns 6 o 8 minuts. Quan estiguin llestos, treu-los i reserva'ls en una plata.
2. Afegeix els alls i els xampinyons
Talla els alls a làmines i fes el mateix amb els xampinyons, després de rentar-los. A la mateixa paella, afegeix-hi un parell de cullerades d'oli i, quan estigui calent, afegeix-hi els alls i ofega'ls durant uns segons.
A continuació, incorpora els xampinyons i deixa que es cuinin durant uns 3 o 4 minuts. Finalment, afegeix els porros ja escalfats i barreja bé tots els ingredients. Per donar-li un toc, pica les fulles d'alfàbrega i afegeix-les a la paella.
3. Posa les verdures a la pasta trencada
Agafa la làmina de pasta brisa (la pots trobar al supermercat) i posa-la en un motlle quadrat, preferiblement de mida inferior a la massa.
A l'interior, escampa la salsa de tomàquet i afegeix la barreja de verdures escalfades. Quan la pasta brisa estigui ben farcida, doblega les vores cap a dins. Bat un ou per untar la massa amb ell.
4. Porta el pastís al forn
Primer de tot, preescalfa el forn a 200 graus. Quan estigui llest, col·loca el motlle amb el pastís en una safata de forn i deixa que es cuini durant uns 20 o 25 minuts, aproximadament.
Deixa-ho refredar i... Ja ho tens llest per servir! Per això, Karlos Arguiñano el talla en quatre porcions i els afegeix julivert. Així mateix, el xef recorda que aquesta recepta és molt versàtil, ja que se li poden afegir molts altres ingredients.
Més notícies: