Muntatge d'una noia afaitant-se amb una ganiveta la cara

Afaitat facial en dones: la tècnica que s'ha fet viral i enfronta els experts

Descobreix la tècnica d'afaitat facial en dones que triomfa a les xarxes

A les xarxes socials pots trobar milers de consells de bellesa. Moltes vegades hi ha persones que utilitzen pràctiques perilloses que no són aprovades per dermatòlegs i esteticistes.

Actualment, arrasa a Internet una moda on les dones estan començant a afaitar-se la cara. T'expliquem tot seguit en què consisteix i els seus beneficis i problemes.

Afaitar-se la cara en dones

Afaitar-se la cara és una pràctica comuna entre algunes dones, encara que pot ser un tema tabú o poc discutit en alguns llocs. Igual que en els homes, l'afaitada pot ajudar a eliminar el pèl no desitjat a la cara.

Tot i això, és important tenir en compte que l'afaitada no és la millor opció per a totes les dones. Moltes poden experimentar irritació de la pell, envermelliment, o fins i tot talls. És important fer servir una navalla adequada per a la pell i prendre precaucions per evitar qualsevol mena de lesió o dany.

En general, si una dona decideix afaitar-se la cara, és recomanable fer-ho amb precaució i fer servir productes suaus per a la cura de la pell abans i després de l'afaitada. També es recomana consultar amb un dermatòleg per obtenir recomanacions específiques per al tipus de pell.

Muntatge d'una dona posant-se crema a la cara i una cara d'una altra noia afaitant-se la cara
Molt poques dones s'afaiten la cara i pot ser un tema tabú per a algunes | Getty Images, Okcaha Kykypy3a

T'expliquem en què consisteix la depilació japonesa

Que algunes dones s'afaiti la cara és un tabú, com ja hem dit. Però a Àsia hi ha una tècnica que segueix una gran tradició japonesa que es diu kao-sori.

La depilació japonesa, també coneguda com a "mètode de depilació amb fil", és una tècnica tradicional de depilació originària de l'Índia. Aquesta tècnica es va popularitzar a el Japó.

Consisteix a utilitzar un fil de cotó o seda doblegat en forma de llaç, que s'enrotlla i es desenrotlla al voltant dels pèls no desitjats de la pell, arrencant-los d'arrel. Aquesta tècnica és especialment efectiva per eliminar borrissol facial, com celles, patilles, llavi superior, mentó, i galtes.

La depilació japonesa és una tècnica molt precisa que pot durar entre 15 i 30 minuts, depenent de la zona a depilar. A més, és una tècnica menys dolorosa que la depilació amb cera i no deixa marques a la pell.

Avui dia la depilació japonesa s'ha tornat molt popular a tot el món a causa dels seus beneficis per a la pell. No causa irritació ni envermelliment i pot ajudar a prevenir el creixement de nous borrissols a la zona depilada.

Beneficis d'afaitar-se la cara

La dermatòloga Ana Molina indica els beneficis que poden tenir les dones en afaitar-se la cara:

Exfoliació suau

L'afaitada ajuda a exfoliar la pell en eliminar les cèl·lules mortes de la pell, cosa que pot millorar l'aparença general de la pell i la textura.

Millora l'aplicació de productes per a la cura de la pell

L'afaitada pot millorar l'absorció dels productes per tenir cura de la pell en eliminar la capa de pèl facial.

Diversos pots de crema i unes mans amb crema al palmell
Afaitar-se pot ajudar a millorar l'absorció de productes per tenir cura de la pell | Deeaf, Julia Pomodoro

Millora l'aparença del maquillatge

En eliminar el pèl facial, el maquillatge es pot veure més suau i uniforme, cosa que pot millorar l'aparença general del maquillatge.

Sensació de pell suau

Després de l'afaitada, la pell es pot sentir més suau i llisa, cosa que pot ser una sensació agradable.

Aquests beneficis poden variar segons la persona i el tipus de pell. A més, l'afaitada pot no ser adequada per a totes les dones i pot tenir alguns riscos i desavantatges. És important parlar amb un dermatòleg abans de començar a afaitar-se la cara per discutir qualsevol inquietud i obtenir recomanacions personalitzades.

Problemes d'afaitar-se la cara

Afaitar-se la cara en dones pot ser una solució efectiva per eliminar el borrissol facial no desitjat, però també pot tenir alguns problemes associats. Mónica Ceño, de The Lab Room, indica els problemes d'afaitar-se la cara en dones:

Irritació de la pell

L'afaitada pot causar irritació a la pell, especialment si es té pell sensible. Els símptomes poden incloure envermelliment, picor i erupcions cutànies.

Pèls encarnats

Després de l'afaitada, els borrissols poden créixer dins de la pell i causar bonys o envermelliment, conegut com a pèl encarnat.

Lesions de la pell

Si es fa servir una navalla sense cura, es pot causar talls o raspadures a la pell.

Fol·liculitis

L'afaitada també pot portar a la inflamació dels fol·licles pilosos, conegut com a fol·liculitis. Això pot causar picor, envermelliment, i petites protuberàncies a la pell.