Cames de gent caminant pel carrer mentre plou

Arriba la tardor amb força: l'AEMET avança el canvi que tindrem la setmana vinent

S'acosten alteracions meteorològiques a Espanya

L'AEMET ha anunciat una variació significativa en les condicions climàtiques per a la setmana que ve.

L'estiu s'ha acabat i la tardor es prepara per fer la seva entrada amb força. Sobretot, han posat especial èmfasi en un augment notable de les precipitacions a diversos punts del país.

El pronòstic de l'AEMET: pluges intenses al nord-oest, Cantàbric i Pirineus

La setmana del 18 al 24 de setembre es caracteritzarà per un augment significatiu de les pluges a diverses àrees del país. El nord-oest, la costa cantàbrica i la regió dels Pirineus experimentaran un període de precipitacions més abundants del que és habitual.

Al nord-oest, ciutats com Santiago de Compostel·la, Oviedo i la Corunya poden esperar una setmana marcada per les pluges persistents. A la costa cantàbrica, llocs com Santander, Bilbao i Gijón també es veuran afectats per condicions meteorològiques més humides del que és comú.

A la zona dels Pirineus, ciutats com ara Pamplona, Sant Sebastià i Lleida seran testimonis d'un increment de la precipitació.

Aquest augment en les pluges pot tenir un impacte significatiu en les activitats a l'aire lliure. També a la mobilitat de les persones d'aquestes comunitats. Es recomana precaució i estar preparats per a condicions climàtiques adverses.

La borrasca es preveu que avanci cap a l'est durant el cap de setmana. Això podria resultar en precipitacions més febles a àrees de l'interior peninsular.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

El dissabte i el diumenge: xàfecs

S'espera que entre dissabte i diumenge es produeixin xàfecs, alguns localment forts, amb la possibilitat que es desenvolupin tempestes. Això significa que els residents d'aquestes comunitats han d'estar preparats per a condicions climàtiques adverses que poden incloure pluges intenses i possibles inundacions locals.

Dona amb un paraigua al carrer al mig d'un temporal de pluja
El cap de setmana estarà marcat per ruixats amb possibilitat de tempestes | Europa Press

A mesura que ens desplacem cap al centre i al sud-est de la Península, les possibilitats de precipitacions disminueixen, malgrat que encara s'esperen pluges de manera més aïllada en aquestes àrees.

Tot i això, no només a la Península Ibèrica s'esperen condicions meteorològiques adverses durant el cap de setmana. El Mediterrani també estarà en alerta a causa de la presència de la borrasca Daniel.

L'AEMET avisa: les temperatures, de fresques a càlides

Pel que fa a les temperatures, l'AEMET espera que segueixin la tendència pròpia de la temporada a gran part del país. A l'interior peninsular, les temperatures seran més fresques, d'acord amb l'avenç de la tardor.

Això significa que ciutats com Madrid, Saragossa i Valladolid experimentaran un descens en les temperatures, cosa que podria marcar l'inici de la temporada d'abrics i jaquetes.

Muntatge d'una persona mirant al sol junt a un termòmetre
A algunes zones d'Espanya, els termòmetres pujaran la setmana que ve | Getty Images

A la resta del país les temperatures seran més càlides del que és normal per a aquesta època de l'any. Barcelona, València, Palma i les Illes Canàries gaudiran d'un temps més suau i assolellat, cosa que permetrà als residents i turistes perllongar les activitats a l'aire lliure.

El pronòstic per a la darrera setmana de setembre

Per a la darrera setmana de setembre, l'AEMET no ha identificat una tendència clara pel que fa a les precipitacions. Això significa que les condicions climàtiques podrien variar àmpliament a diferents regions de la península Ibèrica.

Tot i això, pel que fa a les temperatures, s'espera que continuïn sent superiors a les habituals en gran part de la Península. Excepte en algunes zones de l'interior, on la fresca tardorenca es mantindrà.

Els arxipèlags també experimentaran temperatures més càlides del normal, cosa que farà que l'estiu s'estengui una mica més en aquestes àrees.