Imatge d'un home escapant-se de la pluja

L'AEMET confirma temporal de pluja i fresca pel cap de setmana a Catalunya

Arriben jornades amb temps molt inestable

Agost ha arribat acompanyat de temperatures abrasadores a Catalunya. De fet, tot el territori català està immers dins d'un episodi de calor extrema des de diumenge, 20 d'agost. Ara, després d'haver superat el pic de l'onada de calor, sembla que arriba la calma.

Segons la predicció dels experts i meteoròlegs del país, sembla que la tònica canviarà. Deixarem enrere les altes temperatures i el clima extremadament càlid. Aquesta petita treva arribarà aquest divendres, encara que quan més es notarà serà durant el cap de setmana.

Possibles pluges aquest divendres

Un cop finalitzada l'onada de calor, haurem de fer front a una caiguda generalitzada de temperatures. Segons marca la predicció emesa per l'AEMET, la disminució tèrmica estarà acompanyada de tempestes a diversos punts del territori català.

L'entrada d'una massa d'aire freda i un episodi de precipitacions faran que el canvi de temps sigui molt notable. De fet, les precipitacions ja han entrat amb força aquest dimecres a la tarda al Pirineu. A mesura que es vagin expandint, provocaran una baixada de temperatures per allà on passin.

Tot i que l'episodi de pluges començarà aquest divendres, 25 d'agost, no serà fins dissabte que arribi a més zones. La predicció per a aquest divendres és que sigui una jornada assolellada i calorosa, amb pluges de tarda. Unes pluges que poden anar acompanyades de fenòmens meteorològics violents al nord del territori.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 25 d'agost a Catalunya
L?episodi de pluges podria començar aquest divendres, 25 d?agost. | AEMET

Tot i les pluges, no s'hi acumularan grans quantitats d'aigua. Les precipitacions provocaran que les temperatures baixin per allà on passin, tot i que no es notarà a tots els punts del territori.

Les màximes d'aquest divendres seran de 37ºC a Lleida, 36ºC a les Terres de l'Ebre, 33ºC al Tarragonès, 32ºC al Penedès, 34ºC a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, 36ºC a Girona, 33ºC al Pirineu, i 35ºC al Pirineu la Catalunya Central.

Dissabte, 26, començaran les pluges

D'un dia a l'altre els termòmetres cauran fins a 10ºC. I, encara que serà diumenge quan es noti més  aquest descens de temperatures, dissabte la meteorologia començarà a canviar.

La jornada clarejarà poc ennuvolada i anirà augmentant a molt ennuvolada a mesura que vagi passant el dia. La pluja afectarà tot el país, però a la meitat nord del país i a l'interior s'espera que siguin forts. Tempestes i ruixats localment forts es desenvoluparan durant tota la jornada, i s'aniran estenent de manera dispersa i menys intensa a tot el territori.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 26 d'agost a Catalunya
Dissabte, 26 d'agost, començarà a notar-se el canvi. | AEMET

Pel que fa a les temperatures, aquestes seran més baixes a tot el territori. On s'espera que baixin més serà al Pirineu i a Ponent, coincidint amb les zones on més plourà.

A la resta de comarques, es preveu que les temperatures siguin també més baixes, les màximes se situaran al voltant dels 32ºC.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Diumenge, pluges intenses generalitzades

Diumenge, 27 d'agost, serà quan més es noti el canvi sobtat de temps. Les pluges i la disminució tèrmica seran generalitzades a tot el territori català. La predicció és que sigui una jornada molt ennuvolada i que el cel estigui molt cobert.

Les pluges agafaran forma de tempesta i seran molt fortes, sobretot a la meitat oriental del territori. El descens de temperatures serà molt notable, les màximes no superaran els 30ºC a tot el país, i les mínimes estaran per sota dels 20ºC.

Mapa con la predicción meteorológica para el 27 de agosto en Cataluña
Diumenge, 27 d'agost, les pluges seran generalitzades. | AEMET

A tot això se li sumarà el vent, que afectarà les comarques de Tarragona i l'Empordà amb cops molt forts. A la resta del país, el vent anirà de fluix a moderat segons vagi transcendint la jornada.