Fotomuntatge amb una imatge difuminada de fons dels estudis de TV3, i al capdavant l'advocat Alejandro Ebrat i dues rodones vermelles amb els logos de Vinted i Wallapop
SOCIETAT

L'advocat Alejandro Ebrat aclareix quines vendes a Wallapop i Vinted has de declarar

Alejandro Ebrat, advocat i assessor fiscal, ha informat de quan hauries de declarar a Hisenda les teves vendes a les plataformes de compravenda

És habitual que, sovint, vulguem desfer-nos de certs objectes que ronden per casa nostra i dels que ja no fem cap ús, pensant que una altra persona els podria aprofitar millor.

És per aquest motiu que recorrem a conegudes plataformes de compravenda, com podrien ser Vinted o Wallapop. Però, si ets dels que habitualment les fan servir, vés amb compte.

I és que podries haver de declarar tot allò que guanyis davant d'Hisenda. Així ho ha deixat clar l'advocat i assessor fiscal Alejandro Ebrat, en una entrevista a la televisió pública catalana.

Quan hauries de declarar les teves vendes a Vinted o Wallapop

Atenció perquè, segons ha afirmat l'advocat i assessor fiscal Alejandro Ebrat a TV3, hauries de declarar totes les vendes que facis en aplicacions com Vinted o Wallapop.

"El venedor ha de pagar a Hisenda si té uns guanys superiors a 1.000 euros durant l'any, amb la suma de la resta de tots els seus ingressos", ha confirmat. Cosa que, amb gran probabilitat, seria fàcilment assolible. "Així que segur que hi ha l'obligació de declarar qualsevol venda".

Tot i això, es tracta d'una pràctica poc estesa i coneguda pels clients d'aquest tipus de portals. A més, Ebrat ha assegurat que “és difícil de detectar per part d'Hisenda”. Almenys, fins ara.

Perquè aquest 1 de gener ha entrat en vigor la nova directiva europea DAC7. Aquesta estableix que les plataformes com Wallapop, Vinted o eBay, entre d'altres, hauran de vigilar els seus venedors. I informar Hisenda sobre la seva activitat en aquestes.

"Amb aquesta informació que ara donaran, que Hisenda informarà de les persones que hagin fet més de 30 operacions o que la suma passin dels 2.000 euros", ha aclarit Alejandro Ebrat.

Qui té l'obligació de declarar-ho?

"L'obligació del venedor sempre que hi hagi un guany patrimonial és declarar-ho", ha deixat clar l'advocat a l'entrevista al 'Tot es mou' de TV3.

Encara que hi ha casos en què no seria realment necessari. Si s'ha acabat venent allò que ha comprat per un preu inferior, no hi hauria cap guany. Per tant, aquí no hi hauria cap obligació de declarar la venda a Hisenda.

Però, en cas de no cap factura que ho demostri, o que t'hagin regalat allò que has posat a la venda, no constaria que no hi ha guanys davant d'Hisenda. I, per tant, sí que ho hauries de declarar.

El comprador tampoc no se salvaria d'haver de declarar a Hisenda. "Des del punt de vista del comprador, que tampoc no es fa mai, s'haurien de pagar transmissions patrimonials, com un cotxe usat", ha aclarit l'advocat. "Hauries de fer una declaració a la Generalitat de Catalunya".

➡️ Societat

Més notícies: