Muntatge amb la Sagrada Família, dos tiquets i una exclamació

SOCIETAT

Els 37 museus de Barcelona on pots anar gratis aquest diumenge

Descobreix alguns dels museus i els seus horaris que podràs visitar de manera gratuïta a la ciutat comtal

Avui és el dia de Santa Eulàlia, dia que la ciutat de Barcelona dona la millor de les notícies als amants de la cultura.

I és que, cada any, alguns museus de Barcelona esdevenen gratuïts amb motiu d'aquest dia. Durant tot aquest cap de setmana, s'han ofert diversos museus de manera gratuïta per als visitants.

Per aquest motiu, us volem mostrar quins podreu visitar sense necessitat d'entrada perquè pugueu fer els vostres plans per avui, diumenge, 11 de febrer.

37 museus gratuïts

Durant el dia d'avui, a la ciutat de Barcelona podreu visitar diversos museus de manera gratuïta. Museus que normalment cal comprar una entrada, aquest cap de setmana passen a ser gratuïts pel dia de Santa Eulàlia.

Seguidament, us mostrarem la llista d'alguns dels museus que avui tenen aquesta exclusivitat i els seus horaris perquè pugueu fer els vostres plans d'oci.

Castell de Montjuïc

El Castell de Montjuïc ofereix una visita per la fortalesa construïda a finals de l'any 1700, i accés a exposicions temporals i permanents dins dels recintes.

Avui, dia 11 de febrer, estarà obert des de les 10 del matí fins a les 17.30 de la tarda.

MNAC

El Museu Nacional d'Art de Catalunya, situat a l'interior del Palau Nacional de Montjuïc, ofereix diverses col·leccions i exposicions. Podreu veure pintura moral romànica, obres d'artistes del modernisme català, art gòtic, pintors del Renaixement i barroc i una col·lecció de fotografia.

El Palau de Montjuïc des de l'exterior
El Palau de Montjuïc acull el MNAC a l'interior | Ajuntament de Barcelona

També hi ha l'oportunitat de visitar les exposicions que estan temporalment i les activitats que ofereix el personal del museu.

En aquest cas, es pot visitar de 10 del matí a 15 del vespre.

MACBA

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona us pot mostrar l'art i la cultura contemporània a partir de la incidència de les persones i la societat.

Podeu aprofitar-ho per visitar-lo en el mateix horari que el MNAC, de 10 a 15.

CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona és un centre multidisciplinari. Per tant, ens ofereix durant el dia d'avui diverses exposicions i activitats sobre la societat contemporània.

El seu horari és d'11 del matí a 20 del vespre.

Museu Olímpic i de l'Esport

En aquest museu dedicat a l'esport podreu conèixer a fons la història de l'esport i conèixer-lo com a eina per a la integració social.

El seu horari per avui és de 10 a 14.30.

Fundació Miró

Si us agrada l'art de Joan Miró, aprofiteu avui entre les 10 del matí i les 7 de la tarda per accedir a la seva fundació i conèixer el gran espai de difusió de la seva obra.

Museu Picasso

Aquest museu dedicat a Picasso vol mostrar com ell estimava a la ciutat de Barcelona. I és que va ser gràcies a ell mateix que va poder obrir les portes. Dins l'edifici, es pot contemplar la col·lecció més completa de Picasso durant la formació.

Coneix Picasso des dels inicis a partir de les 10 fins a les 19.

Museu del Disseny

Aquest museu pretén reconèixer, projectar i divulgar la cultura del disseny i les indústries creatives. Si us agrada el món del disseny, no dubteu a visitar-lo entre les 10 del matí i les 8 del vespre.

El Born Centre de Cultura i Memòria

Aquest centre és un espai polivalent per a la conservació i la valoració del patrimoni, alhora que transmet el coneixement de les expressions memorials.

Les portes s'obren avui a les 10 del matí i es tancaran a les 8 de la nit.

CosmoCaixa

Aprofiteu aquesta gran oportunitat per visitar un dels museus pioners de ciència a Europa i que conserva gran part d'un edifici modernista original.

Peixera del CosmoCaixa amb dos nens davant
El CosmoCaixa és ideal per visitar amb la família | CosmoCaixa

Les portes obren de 10 a 20.

CaixaForum

L'antiga fàbrica tèxtil Casaramona ha esdevingut CaixaForum. Descobriu l'edifici d'arquitectura modernista de principis del segle XX.

Com el CosmoCaixa, el seu horari és de 10 del matí a 8 de la nit.

Espai Bombers

En aquest museu podeu visitar dos espais diferents. Un que mostra la història del cos de bombers de Barcelona i l'altre és un centre de formació i divulgació per a la prevenció i l'autoprotecció.

Podeu visitar aquesta història del Cos de Bombers d'11 a 15.

Fundació Joan Brossa

Aquesta fundació vol preservar el llegat i la memòria de Joan Brossa en totes les formes creatives.

Pots visitar aquesta fundació al Centre de les Arts Lliures entre les 11 i les 18.

Palau Güell

El Palau va ser construït per Antonio Gaudí per al polític Eusebi Güell. Posteriorment, la filla del polític el va donar a la Diputació per preservar l'edifici i donar-ne un ús cultural.

Visiteu aquest palau increïble entre les 10 i les 17:30, encara que és important fer reserva prèvia d'entrades.

Fundació Antoni Tàpies

Aquesta Fundació la va crear l'artista Antoni Tàpies per promoure l'estudi i el coneixement de l'art modern i contemporani.

La col·lecció de l'artista estarà disponible entre les 10 i les 15.

Museu d'Història de Catalunya

El museu vol conservar i difondre la memòria col·lectiva i portar a la reflexió ciutadana.

Només el podreu visitar al matí, de 10 a 14.30.

Museu Marítim

Aquest espai marítim interpreta i difon la cultura marítima catalana de manera innovadora, participativa i propera.

Descobriu-ho tot sobre el mar de 10 a 20.

Sagrada Família

El gran temple d'Antoni Gaudí, encara en construcció, obre les portes aquest diumenge de forma gratuïta. Oportunitat que només tens un cop l'any.

En aquest, en concret, podreu visitar-lo a la tarda, de 15.00 a 18.00.