Muntatge de David Muñoz al seu restaurant GOXO
SOCIETAT

Els 10 restaurants que s'acomiaden de Barcelona aquest 2024

Destaquen alguns de populars xefs i altres de més tradicionals que prenen el relleu en altres mans

Si sou amants de la gastronomia, aquest 2024 haureu d'actualitzar la llista dels vostres restaurants preferits a Barcelona. Un total de 10 establiments de restauració emblemàtics de la capital han decidit abaixar les persianes. El Goxo, del popular xef Daviz Muñoz, deixarà d'oferir els seus serveis a l'NH Collection Constanza, malgrat la popularitat del menjar, la història i la imatge.

Encara no s'ha confirmat oficialment el tancament, però la veritat és que Muñoz sembla acomiadar-se de Barcelona. Almenys amb el sistema d'enviament de menjar a domicili, el qual va tenir un gran èxit durant la pandèmia. El mateix Goxo també es va obrir a altres ciutats espanyoles, com Marbella.

Més enllà d'aquest local, altres dels noms emblemàtics que s'acomiaden de Barcelona són la marisqueria el Camarote de Tomás o el Petit Pau, del xef Pau Gascó. En el primer cas, se sap que s'agafarà el relleu per continuar al capdavant del negoci. En el segon, fa mesos que el seu responsable va decidir posar fi a un tipus de negoci que ell mateix va definir en una entrevista com el "dia de la marmota".

Més restaurants a la llista de tancaments

El Brusi, de Monsterrat Sabadell, cal Bonete, a les Corts i Castro, al Clot, altres dels locals que ja no seguiran amb la seva activitat aquest nou any. De la mateixa manera, se sumen a la llista el Celler Vendrell, a l'Eixample, i O'Pote, a la plaça Letamendi. Per la seva banda, el local Pinotxo, al mercat de la Boqueria, baixa la seva persiana per pujar-la de nou al de Sant Antoni.

Finalment, el Pla de la Garsa també diu adéu a una etapa i es prepara per iniciar-ne una altra de nova en altres mans que, de moment, es desconeixen. Tots aquests tancaments coincideixen amb altres que ja van tenir lloc durant els darrers mesos com el Tamae, el Fat Barbies o el Bar Yeti.