El candidat del Front Nacional de Catalunya votant a les eleccions amb el polze enlairat

Un altre 'VOX indepe' arrasa i li treu una alcaldia a Junts

El Front Nacional de Catalunya guanya per majoria absoluta en un ajuntament català

El Front Nacional de Catalunya ha guanyat les eleccions a La Masó (municipi de la província de Tarragona) per majoria absoluta. Aquest feu electoral del moviment independentista compta amb 7 regidors i el FNC n'ha obtingut 4, mentre que Junts per Catalunya, que governava l'ajuntament, s'ha quedat amb 3.

La Masó és un petit poble de la comarca de l'Alt Camp, a tocar de Valls. Té 285 habitants, i el ple de l'ajuntament sempre ha estat dirigit per partits sobiranistes. Des del 2007, l'alcaldia l'ostentava Convergència i Unió -amb la marca Junts a partir del 2019-. L'alcalde del municipi des de 2015 era José Solé Roig, que optava al seu tercer mandat aquest diumenge.

A diferència de fa 4 anys, en aquesta ocasió Junts tenia una altre rival electoral: la del Front Nacional de Catalunya. És un partit obertament independentista que centra el seu discurs en el control i la seguretat de la immigració. El cap de llista del FNC a La Masó és Albert Camps, que fa 4 anys havia estat regidor per Junts.

Doncs bé, després d'acabar el recompte, el FNC va sumar 4 regidors dels 7, sumant 91 vots, enfront dels 61 que va sumar Junts per Catalunya. D'aquesta manera, el jove Albert Camps serà el proper alcalde de la Masó i el membre del Front Nacional de Catalunya amb més pes polític.