La polèmica entre feministes per les sigles LGTBI arriba a Catalunya
El feminisme és un dels moviments socials que acull més tensions i lluites internes
El Congrés Federal del PSOE del cap de setmana passat ens va deixar diverses notícies importants. Una de les més polèmiques va ser que el partit havia decidit eliminar la Q+ de les sigles LGTBI per “misògin, ultraliberal i antifeminista”. És a dir, que dins del PSOE s'imposa el sector anomenat “clàssic” davant del sector “queer”.
Més enllà del cas particular del PSOE, aquesta és una polèmica que arrossegava des de feia molt de temps el feminisme. I arriba fins al punt que els sectors enfrontats s'arrabassen entre si l'etiqueta de “feminista”. Segons el parer de les feministes clàssiques, el transgenerisme ha desvirtuat la lluita feminista en dissoldre la qüestió de gènere; l'exemple més comú és el de les competicions esportives que involucren trans.
I aquesta decisió del PSOE no ha fet més que polaritzar un conflicte que ja venia molt polaritzat de casa. I més encara a Catalunya, que durant la darrera legislatura havia fet bandera de la ideologia queer. Els episodis de desacords, assenyalaments i fins i tot agressions han estat constants.
Des de la PlataformaLGTBIcat ja han carregat contra aquesta decisió del PSOE, que perpetua, diuen, “l'estigma” i la “desinformació”. “Rebutgem qualsevol intent d'invisibilitzar les nostres comunitats. Ara més que mai seguim lluitant pels nostres drets i la nostra dignitat”, han dit a través de xarxes socials. Curiosament, una de les mesures que adoptarà aquesta plataforma és incloure la lliga Q+, que fins ara no tenien:
La conflictivitat a Catalunya
Cal recordar, per exemple, l'assetjament constant de què ha estat víctima la professora de la UAB, Sílvia Carrasco. La professora Carrasco ha estat objecte de múltiples assenyalaments al seu lloc de treball. La setmana passada, per exemple, l'Organització Juvenil Socialista (OJS) va incloure la professora Carrasco en un cartell que comptava amb la presència de figures tan variades com Íñigo Errejón, Donald Trump o Plácido Domingo.
I ahir mateix, representants de l'Ajuntament de Barcelona i de l'associació Ca La Dona van acudir a judici, acusats d'un delicte de lesions lleus. Segons diuen les presumptes víctimes - la Plataforma Abolicionista de Catalunya (CATB) -, un altre grup de feministes presumptament els van agredir. I a més de denunciar Ca La Dona, també han denunciat el consistori per no protegir-les.
Finalment, també cal recordar que com ja va passar el 8-M, la setmana passada hi va haver dues manifestacions paral·leles pel Dia Internacional de la Violència contra la Dona. Una va ser organitzada per feministes clàssiques, del grup Feministes de Catalunya, i l'altra per les feministes queer de Novembre Feminista.
Més notícies: