Muntatge de fotos de dos prestatges d'oli d'oliva a un supermercat
MOLT +

El sorprenent mètode que utilitza un supermercat perquè no robin l'oli d'oliva

L'increment dels preus ha provocat que l'oli d'oliva sigui un dels productes més cobejats dels supermercats a Espanya

El preu de l'oli d'oliva no para de pujar, per la qual cosa els supermercats han de prendre mesures per evitar que el robin. Els delinqüents no només s'emporten les ampolles, també sostreuen les garrafes. Alguns d'aquests establiments han optat per posar alarmes.

Els clients se sorprenen perquè abans els articles que estaven protegits dels robatoris eren les begudes alcohòliques d'alta graduació o els pernils. No obstant això, en veure el cost al qual està arribant el nostre or líquid, aquest tipus de precaucions tenen sentit.

No importa a quin supermercat vagis. El litre d'oli d'oliva ronda els 9 euros i quan és verge extra, el preu pot assolir els 13 euros. En el cas de les garrafes de 5 litres, el cost és encara més gran, superant fins i tot els 50 euros.

Muntatge de fotos de dos prestatges d'oli d'oliva a un supermercat
Els supermercats SUMA han substituït les ampolles i les garrafes d'oli d'oliva per imatges | TikTok, @maarviid08, e-noticies.cat

Els robatoris d'oli d'oliva s'han incrementat durant els darrers mesos

En els darrers mesos, ha sortit a la llum que milers de litres d'oli han sigut robats tant als supermercats com als trulls d'Andalusia. La regió amb més producció d'oli d'oliva del nostre país. Tot i que el que més preocupa als establiments són els robatoris a petita escala.

Un establiment de Sevilla ha trobat la manera perfecta d'evitar que alguns clients s'emportin les ampolles sense haver-les pagat. I és que, literalment, no són accessibles per als clients, ja que en el seu lloc hi han posat cartells i fotografies.

Als supermercats SUMA les ampolles d'oli d'oliva han estat substituïdes per imatges i els envasos estan buits. Per tant, si vols comprar algun d'aquests articles, s'haurà de demanar a la caixa.

Una mesura molt dràstica

La usuària de TikTok @maaeviid08 és qui ha compartit un vídeo de la botiga. Un clip que s'ha tornat viral en molt poc temps, amb més de 250.000 visualitzacions.

El contingut ha generat una gran polèmica entre els usuaris de la xarxa social xinesa. Però la majoria lloa la gran idea que ha tingut l'establiment. “Em sembla genial”, comenta una usuària.

Els consumidors ja s'han acostumat a trobar-se ampolles i garrafes amb alarma. Per això aquesta mesura, encara que sigui dràstica, els sembla adequada perquè no continuïn robant.