Muntatge de fotos d'un home enfadat i, al costat, captura de pantalla d'un TikTok de Javi d'Erausquin parlant d'errors que ha comès abans de fer 30 anys
MOLT +

Els 4 errors que no has de cometre entre els 20 i 30 anys: ‘Camí a la infelicitat’

El ‘coach’ Javi D'Erausquin està a punt de fer la trentena i reflexiona sobre què podria haver fet millor

Complir els 30 anys pot ser un punt d'inflexió a la vida de les persones. Sí, perquè és una edat en què cauen a sobre un munt d'estereotips socials. Un moment vital en què es pressuposa que has de tenir una gran estabilitat econòmica i emocional.

Són molts els canvis que experimentes  en el camí dels 20 als 30, cosa del que ha volgut parlar el ‘coach’ Javi D'Erausquin al seu compte de TikTok (@javiderausquin), que es troba a un sol pas. Mirant enrere, ha destacat 4 errors que no tornaria a cometre si tingués 20 anys.

Mirada al passat

1. Estudiar o treballar en alguna cosa perquè és allò que s'espera de tu

“És millor deixar una carrera quan portes un o dos anys que no pas quan portes 10 anys treballant en allò que no t'agrada”, aconsella. Un error molt comú en joves estudiants que, per no decebre, acaben els estudis com sigui.

Vídeo de TikTok amb un noi amb ulleres parlant
Aquests són els 3 errors que no tornaria a repetir als 20 anys | TikTok, @javiderausquin

2. Mai et comparis amb els altres

Un mal endèmic de la joventut és la inseguretat que genera veure que algú treu millor nota que tu o té millor exercici professional. “La vida de cada persona és única i els altres no han passat pel qual has passat. No et comparis, és un camí assegurat a la infelicitat”, assenyala D'Erausquin.

3. Creure que és massa tard

Per circumstàncies de la vida, de vegades no podeu complir els 'timmings' preestablerts d'una vida d'estudiant estàndard. Se sol creure que passats els 25 ja és massa tard per aprendre segons quines coses. Però com diu el protagonista del vídeo, “dels 20 als 30, la vida acaba de començar”.

4. Deixar o fer alguna cosa per allò que diran

Segons l'autor del vídeo, el pitjor error de tothom. “Ningú està pensant en tu, tothom està pensant en si mateix. Així que no et preocupis”, sentència.

Reaccions

La publicació de @javiderausquin s'ha fet viral amb més de 735.000 reproduccions, a més de 63.500 ‘likes’, 13.000 elements guardats i 550 comentaris. La majoria, de persones en situacions vitals similars a les que es comenten al vídeo.

“Amb 23 anys em qüestiono molt que estic sola i tot és difícil, estudiant i treballant. Sé el que valc, però de vegades creus que no n'hi ha prou”, diu un dels comentaris amb més 'likes'.

“Tinc 23 anys i voldria començar des de zero. Però no sé per on començar, de vegades sento que no aconseguiré assolir els meus objectius 😭”, comenta un altre usuari en una línia semblant.