Unes monges d'un convent de Granada triomfen venent sushi
Les carmelites han causat una gran revolució a la ciutat cuinant menjar asiàtic
L'oferta gastronòmica dels convents sempre ha estat caracteritzada pels dolços tradicionals. Polvorons, pastes, melmelades i altres menjars típics del nostre país. Tot i això, els temps han canviat i fins i tot les monges necessiten adaptar-se.
Això és el que ha passat en un convent de les Carmelites a Granada. Les religioses es van adonar que necessitaven incrementar les seves vendes i van tenir una idea.
Concretament, se'ls va acudir a les germanes que procedeixen de les Filipines. L'ocurrència no va ser cap altra que cuinar plats asiàtics com pollastre amb verdures, tallarines i el que ha esdevingut un èxit total: el sushi.
Una idea que ha salvat la congregació
El monestir on viuen, amb més de cinc segles d'història, té grans despeses per cobrir. Tot i això, la paga amb què sobreviuen no era suficient per fer front a les factures.
Cinc de les set religioses que habiten al convent són filipines, per la qual cosa estaven més familiaritzades amb aquest tipus de plats exòtics. Van començar a oferir-los a la clientela habitual i va tenir una gran acollida.
A la porta han col·locat fotos de la seva nova oferta gastronòmica i ara no els falten les comandes. No sabem si ha estat en part a les seves pregàries o només mèrit de les seves cuineres.
Un convent amb olor de noodles i sushi
Gràcies a la bona resposta que han obtingut poden arribar a final de mes. Les germanes han activat un número de telèfon perquè la clientela pugui fer les comandes. Encara que aquests se segueixen servint com antigament, a través del tradicional torn.
Tot i que la idea va ser de les germanes filipines, ja n'hi ha alguna altra, com Sor María Dolores, que ha après a fer sushi. D'aquesta manera podrà ajudar les seves companyes a satisfer l'alta demanda que estan tenint.
Les monges han volgut aclarir que, encara que ara cuinin menjar asiàtic, segueixen fent dolços tradicionals. Els habitants i turistes de Granada podran continuar proveint-se de polvorons i altres pastes. Uns dolços amb dècades d'història que tenen gust de glòria.
És clar que les germanes carmelites han sabut adaptar-se als temps que corren. No dubtem que, si cal, tornaran a innovar per salvar la congregació.
Més notícies: