Plànol general de dues monges d'un convent de Granada cuinant sushi a un convent
MOLT +

Unes monges d'un convent de Granada triomfen venent sushi

Les carmelites han causat una gran revolució a la ciutat cuinant menjar asiàtic

L'oferta gastronòmica dels convents sempre ha estat caracteritzada pels dolços tradicionals. Polvorons, pastes, melmelades i altres menjars típics del nostre país. Tot i això, els temps han canviat i fins i tot les monges necessiten adaptar-se.

Això és el que ha passat en un convent de les Carmelites a Granada. Les religioses es van adonar que necessitaven incrementar les seves vendes i van tenir una idea.

Concretament, se'ls va acudir a les germanes que procedeixen de les Filipines. L'ocurrència no va ser cap altra que cuinar plats asiàtics com pollastre amb verdures, tallarines i el que ha esdevingut un èxit total: el sushi.

Plànol general del convent de monges de Granada que ven sushi

Una idea que ha salvat la congregació

El monestir on viuen, amb més de cinc segles d'història, té grans despeses per cobrir. Tot i això, la paga amb què sobreviuen no era suficient per fer front a les factures.

Cinc de les set religioses que habiten al convent són filipines, per la qual cosa estaven més familiaritzades amb aquest tipus de plats exòtics. Van començar a oferir-los a la clientela habitual i va tenir una gran acollida.

A la porta han col·locat fotos de la seva nova oferta gastronòmica i ara no els falten les comandes. No sabem si ha estat en part a les seves pregàries o només mèrit de les seves cuineres.

Un convent amb olor de noodles i sushi

Gràcies a la bona resposta que han obtingut poden arribar a final de mes. Les germanes han activat un número de telèfon perquè la clientela pugui fer les comandes. Encara que aquests se segueixen servint com antigament, a través del tradicional torn.

Tot i que la idea va ser de les germanes filipines, ja n'hi ha alguna altra, com Sor María Dolores, que ha après a fer sushi. D'aquesta manera podrà ajudar les seves companyes a satisfer l'alta demanda que estan tenint.

Les monges han volgut aclarir que, encara que ara cuinin menjar asiàtic, segueixen fent dolços tradicionals. Els habitants i turistes de Granada podran continuar proveint-se de polvorons i altres pastes. Uns dolços amb dècades d'història que tenen gust de glòria.

És clar que les germanes carmelites han sabut adaptar-se als temps que corren. No dubtem que, si cal, tornaran a innovar per salvar la congregació.

➡️ Molt +

Més notícies: