Muntatge de fotos de Sergio Valla, un tiktoker espanyol i, al costat, la bandera d'Austràlia
MOLT +

És espanyol, viu a Austràlia i el fan fora de la feina per un sorprenent motiu

Sergio Valla acumula prop de 2 milions de reproduccions amb el vídeo on explica la seva experiència surrealista

Hi ha infinits motius per justificar l'acomiadament d'una feina; des d'un baix rendiment fins a cessaments improcedents per causes diverses. Tot i això, el que li ha passat a Sergio Valla (@sergiovalla) és un cas molt difícil d'entendre. Aquest jove espanyol ha emigrat cap a Austràlia a la recerca de noves oportunitats laborals, tot i que en la seva última experiència s'ha emportat un dur revés.

Al seu compte de TikTok té desenes de vídeos sobre com és la vida al país i comparteix diferents consells per trobar feina. També dedica publicacions a explicar com és la seva vida, com és el menjar i diversos tips per als que estiguin interessats en visitar Austràlia. Entre la informació que ha compartit sobre ell mateix, el jove explica que estava treballant en dos restaurants diferents.

Un acomiadament difícil d'entendre

Tot i que el cost de vida al país oceànic és més elevat, els alts sous —en comparació amb Espanya— ho esmorteeixen tot. Cosa que el nostre protagonista ha volgut esprémer al màxim amb dues feines diferents. Tot i això, no ha estat gaire el temps podent compaginar tots dos treballs.

Captura de fotograma de Tik Tok d'un noi parlant a la càmera
Sergio no s'explica el que ha passat | TikTok

El Sergio diu que quadrava els horaris per poder encaixar els dos treballs, però va topar amb la reticència dels responsables d'un. “M'han fet fora de la meva feina, em van dir que no els hi agradava la gent amb dues feines i des de llavors tot va anar a pitjor”, comparteix. El noi explica que des que els caps van saber que combinava el negoci amb una altra feina, van canviar totalment l'actitud respecte a ell.

“La mànager va començar a parlar-me fatal, el mànager igual, tenien on punxar-me”, prossegueix. El noi explica que mitja hora abans d'entrar a treballar l'havien avisat que no calia que entrés perquè “hi havia massa gent”. En intentar indagar explicacions, ha topat amb més actituds negatives i l'acomiadament final.

El vídeo ha tingut una gran repercussió a TikTok amb prop de 2 milions de reproduccions, a més de 71.000 ‘m'agrada’ i centenars de comentaris. La majoria critica l'empresa i demostra suport al jove creador de contingut.

  • “Vaja, per fi, algú que no ho pinta tot de color de rosa”.
  • “No es parla mai de tu mateix, ni del sou ni de què treballes. Jo tinc dues feines i ningú ho sap”.
  • “Ets jove, no regalis la teva vida a qui no et valora, tens moltes oportunitats laborals. Jo ho acabo d'entendre amb 40 després de molts anys”.
  • “A mi em va passar alguna cosa semblant, amb «no m'agrada que tinguis una altra feina», i li vaig dir, paga'm més i només treballaré aquí. No vaig cobrar més, però no em va dir res mai més”.