Muntatge de fotos d'unes mans subjectant un mòbil i al costat una captura de pantalla de WhatsApp
MOLT +

L'intenten estafar per WhatsApp i troleja els estafadors de forma magistral

Diversos usuaris han copiat aquesta original venjança via WhatsApp que pot tornar bojos als ciberdelinqüents

Les xarxes socials i les aplicacions ens han portat un munt d'avantatges en l'àmbit de la comunicació instantània i de la divulgació. Tot i això, també han aportat altes dosis de toxicitat i s'han convertit en una nova porta per als delinqüents. Les estafes són a l'ordre del dia des de fa anys; correus electrònics, missatges privats per xarxes i per WhatsApp formen part del seu ventall.

Els enviaments per WhatsApp s'han convertit en una arma per atacar, especialment, els més grans. Els estafadors es fan passar per una persona coneguda al·legant que necessiten diners urgentment. És llavors quan cal fer cas omís, avisar les autoritats corresponents o cercar una alternativa que els espanti de nosaltres.

Els estafadors, trolejats per WhatsApp

Són milers les persones que han estat assetjades per aquests ciberdelinqüents, encara que algunes han aconseguit evadir-los. Un dels mètodes més divertits que es fan servir per esgotar la paciència d'aquests malfactors és saturar el xat amb missatges.

Com? Alguns usuaris han programat aquests xats per enviar guions sencers, línia a línia, de pel·lícules com Shrek.

Captura de TikTok amb una conversa de WhatsApp

Un dels que ho han posat a prova és l'usuari de TikTok @omarstevenperezbe, que ha compartit la seva experiència a la plataforma xinesa. “Crec que als estafadors no els va agradar que els enviés tot el llibret de Shrek”, escriu a la descripció del vídeo.

En només 10 segons, es pot apreciar l'enviament de missatges massius en forma de guió de la pel·lícula del famós ogre verd.

El clip ha tingut una gran repercussió amb més d'un milió de reproduccions a l'hora d'escriure aquestes línies. A més, la publicació també compta amb més de 100.000 ‘m'agrada’, 8.600 elements guardats i supera els 500 comentaris.

  • “Jo els envio imatges de dimonis i frases en llatí per espantar-los ?”.

  • “Jo els vaig enviar un rot d'11 hores ?”.

  • “Com es fa? M'interessa per aplicar-ho al mateix context”.

Com dur a terme aquesta ‘jugada’?

Com hem explicat anteriorment, la millor opció és ignorar la conversa, bloquejar el número o alertar la policia. Si, per contra, vols fer aquesta peculiar jugada, el desenvolupador Matt Fontes ha compartit el seu script. Per fer-ho, simplement cal entrar a l'enllaç, copiar i enganxar tot el codi.

També cal tenir en compte que WhatsApp podria banejar el teu compte si portes a terme una pràctica d'spam massiu. Així doncs, sent conscient del risc que comporta, recau sobre la teva responsabilitat fer ús d'aquest ‘truc’ o no.

➡️ Molt +

Més notícies: