Muntatge de fotos del tiktoker @_mikelgarcia amb rostre neutre i, al costat, assenyalant el paper de wc en un supermercat de Hawaii
MOLT +

Un espanyol a Hawaii al·lucina amb els preus dels productes al supermercat

Hawaii és una illa on fer la compra no és una tasca apta per a totes les butxaques, ja que els preus desorbitats no ho permeten

El tiktoker @_mikelgarcia ha publicat un vídeo en què mostra com és de car fer la compra a Hawaii. El noi, conegut pels seus viatges, confessa que els alts preus de l'illa l'estan arruïnant. Al vídeo, veiem l'espanyol acudir a Walmart, un supermercat força econòmic en comparació a uns altres de la zona.

Mikel comença mostrant un producte tan bàsic com la llet. Aquí la garrafa de tres litres i mig costa deu dòlars i la d'un litre i mig, sis. Preus molt per sobre del que val a Espanya.
Un altre article imprescindible a qualsevol llar és el gel de bany que costa la barbaritat de set dòlars. Segons Mikel, “la dutxa surt molt cara”.

Preus que espanten qualsevol

El tiktoker continua mostrant alguns dels articles que va ficar al seu carret de la compra. El pa de motlle té un preu de sis euros, un paquet de cafè val 27 i un pot de pebre, més de cinc dòlars. Un producte tan bàsic com l'aigua tampoc no se salva i el litre costa 3,48 dòlars.

Mikel també ensenya que una amanida preparada, que a Espanya ronda els tres euros, hi puja fins als set dòlars. Per acabar, al·lucina amb un paquet de paper higiènic el preu del qual és d'11,48 i el paper de cuina que són set dòlars.

Ja en caixa, el total de la compra en aquest supermercat considerat assequible són 60 dòlars. En altres establiments hawaians, l'espanyol considera que els preus són tan alts que són “ridículs”.

Muntatge de dues fotos del tiktoker @_mikelgarcia a l'interior d'un supermercat de Hawaii comentant els preus de diferents productes
Mikel es queixa que els productes bàsics siguin tan cars | TikTok, @_mikelgarcia, e-noticies.cat

El motiu d'aquests preus tan alts

El vídeo, que s'ha fet molt viral, compta amb més de 230 000 reproduccions i centenars de comentaris. La majoria d'usuaris es pregunten per què fins i tot els productes més bàsics costen tant.

Hawaii és una illa molt cara per diversos motius, encara que el principal és que es troba al bell mig de l'oceà Pacífic. Això en dificulta l'abastament, per això els productes de supermercat tenen un cost tan elevat.

A la seva ubicació també cal afegir-hi que té una gran demanda turística, sobretot de visitants amb un alt poder adquisitiu. Uns altres motius són els costos d'energia, ja que és importada i tenen alguns dels salaris més alts dels Estats Units.