Muntatge de dues fotos d'un TikTok de @DameDamian on ensenya com és un supermercat espanyol
MOLT +

Americà diu les 4 coses que hauria d'aprendre el seu país dels supermercats espanyols

El creador de contingut DameDamian al·lucina amb el fet que la llet tingui data de caducitat

Els supermercats espanyols sembla que generen sensació entre els ciutadans dels Estats Units. Cosa que ens confirma el popular tiktoker DameDamian (gairebé 5 milions de seguidors a @damedamian) en un dels seus últims vídeos. Si bé és cert que molts dels productes que es venen són els mateixos, la manera de presentar-los i exposar-los li ha sorprès.

“Hi ha 5 coses que hi ha a Espanya que Amèrica necessita”, comença dient el jove (tot i que al final només en diu quatre). Sense especificar en quina cadena es troba, Damian assenyala com a primer punt la data de caducitat de la llet. Destaca la llarga durada dels cartrons de llet en contraposició amb el que acostuma a veure al seu país.

El suc i els preus

El suc espremut és un dels elements clàssics en els esmorzars de milers d'espanyols i que alguns supermercats han adaptat a les seves instal·lacions. Sorprès, el protagonista mostra com són les màquines que fan aquesta tasca per aconseguir un sabor més pur. Fa èmfasi que això no es pot trobar als Estats Units, apuntant que allà només troben el suc en brics o plàstic.

Muntatge de dues fotos d'un TikTok de @DameDamian on ensenya com és un supermercat espanyol
El jove al·lucina amb les màquines per esprémer sucs | TikTok, @DameDamian, e-noticies.cat

El preu de la Coca-Cola és un altre dels aspectes que destaca, encara que ho fa pel seu preu elevat respecte al seu país natal. Tot i això, ho exposa com una virtut: “A Espanya fan que les coses que són dolentes per a tu, siguin cares”, argumenta.

Pel que fa al preu i com a quart element, també destaca el bacó. Tot i això, aquí les raons són oposades a l'apartat anterior: “Aquí el bacó és exageradament més barat que als Estats Units”, diu. Tot seguit assenyala el preu de 2,30€ del pack que ha trobat i explica que al seu país el cost oscil·la entre 6 i 8€.

El vídeo ha tingut una gran viralitat amb prop de 300 000 reproduccions a l'hora d'escriure aquestes línies, a més de centenars de comentaris. Entre les respostes més destacades, abunden la sorpresa de moltes persones sobre que la llet allà no tingui data de caducitat.

Diferències entre els supermercats espanyols i els nord-americans

Els espanyols tendeixen a comprar aliments frescos amb més freqüència a causa de la disponibilitat de mercats locals i la preferència per productes frescos. El costum de fer compres grans i menys freqüents és més comú als Estats Units. Moltes famílies fan compres setmanals o fins i tot mensuals.

Un aspecte que casa amb què la cultura alimentària a Espanya tendeix a centrar-se en la qualitat dels ingredients frescos i la preparació de menjars des de zero. La nord-americana pot incloure més aliments processats i preparació ràpida a causa d'un estil de vida ocupat.