Muntatge de Letizia seriosa amb un abric negre, Felip VI mirant de banda amb una corbata blava i un anell de compromís amb una creu vermella a sobre

GENT

Revelen per què Letícia mai no porta l'anell de compromís que li va regalar Felip

Alguna cosa va passar perquè Letícia decidís arraconar per sempre l'aliança amb què Felip es va comprometre el 6 de novembre de 2003

El 6 de novembre de 2003 va ser un dels dies més especials per a Felip i Letícia. Aquell dia la llavors princesa d'Astúries ens va presentar la seva aliança de compromís. Una joia que representava molt més que el seu paper futur dins la monarquia espanyola.

Feliç i il·lusionada, Letícia encarava la seva nova vida sense ser conscient de les polèmiques que s'acostaven. Una d'elles va tenir com a protagonista, precisament, l'anell de compromís que va deixar de lluir al dit anular. La raó? La joia va ser adquirida per Iñaki Urdangarin i la dona de Felip va decidir guardar-la per sempre.

El motiu que Letícia no llueixi l'aliança de compromís de Felip: la va comprar Iñaki Urdangarin

A la memòria de tots és present aquell novembre de 2003, quan Felip i Letícia anunciaven el seu compromís. Ella lluïa el seu famós vestit blanc i se la veia nerviosa però alhora segura i natural.

A l'esdeveniment no podia faltar l'aliança amb què el príncep va decidir demanar-li matrimoni. Una joia allunyada d'ostentacions però amb un origen reial que es remunta al rei Jordi III d'Anglaterra. Felip sabia els gustos de la reina i va optar per una cosa senzilla, ja que ella sempre ha optat per la discreció.

Letizia vestida de blanc ensenyant el seu anell de compromís i Felip rient amb corbata blava i la mirada a baix

Tot i ser una peça que es pot portar en el dia al dia, el 2011 va desaparèixer de la mà de la princesa d'Astúries. Mai més la va tornar a lluir, ni tan sols en els moments més especials del matrimoni.

Ara, Pilar Eyre ha estat l'encarregada de destapar el motiu que ha portat la reina a renunciar a la seva aliança de compromís. Segons la periodista, la joia va arribar a les mans de Letícia gràcies a Iñaki Urdangarin, que va ser l'encarregat de comprar-la.

Muntatge de Letizia asseguda somrient amb un vestit de flors i una imatge de les mans de prop

En aquell temps, la relació entre ells era excel·lent i el llavors marit de la infanta Cristina es va oferir a regalar-li-la. Va anar a la joieria Suárez, ubicada al Passeig de Gràcia, Barcelona, i allà va comprar la joia que segellaria l'amor entre Felip i Letícia.

Tanmateix, la implicació d'Urdangarin en el cas Nóos va provocar el distanciament entre cunyats i la reina va optar per treure's l'anell. "Quan es van començar a destapar les irregularitats econòmiques de l'esportista, Letícia es va treure l'anell que ell havia comprat i no se l'ha tornat a posar mai".

Letícia no volia que la relacionessin amb Urdangarin

Quan els ducs de Palma van veure tots parlaven d'ells pel cas Nóos, Felip i Letícia van marcar les distàncies. No es volien veure esquitxats per l'escàndol i van optar per trencar qualsevol vincle amb ells, inclòs l'anell de compromís.

Eyre no és l'única que coneix la història de l'aliança de la reina i el motiu que pel qual la va amagar. Esteban Urreiztieta i Eduardo Inda també hi van aprofundir al llibre Urdangarin. Un conseguidor en la corte del Rey Juan Carlos.

Muntatge de Letizia mirant a dalt amb un abric negre i una brusa blanca, i Iñaki Urdangarin seriós amb els braços plegats assegut

S'hi recullen diversos episodis de la vida de l'esportista, on s'explica el moment en què Urdangarin va anar a la joieria Suárez. Segons el relat, va anar en companyia de Diego Torres, un altre implicat en el cas Nóos, i va pagar amb la targeta de la Fundació. "No t'ho creuràs, però l'anell de petició de Letícia el vaig comprar jo amb la targeta de crèdit de Nóos", van publicar.

Al llibre s'explica que Felip va triar el model per catàleg i que va ser Iñaki l'encarregat d'anar a recollir-lo. La joia estava valorada en 3000 € i el marit de Cristina no va voler que el rei li pagués la compra. Per tant, va ser un regal de l'esportista a Letícia que va acabar guardant en un calaix per sempre.

➡️ Gent

Més notícies: