Muntatge amb una imatge de Kate Middleton i una altra de la Reina Letizia, totes dues amb el rostre seriós

GENT

La raó per la qual Letícia no ha trucat a Kate Middleton en conèixer la seva malaltia

Letícia no ha pogut parlar directament amb Kate Middleton després que aquesta confirmés que pateix càncer

Kate Middleton decidia trencar el seu silenci i confessar mitjançant un vídeo el dur cop a què s'enfronta. La notícia no va trigar a arribar a cada racó, incloses les altres monarquies. En aquest sentit, Letícia s'assabentava com la resta de la delicada situació de la Princesa de Gal·les i decidia fer un pas endavant.

La intenció de la reina era la de trucar personalment Kate, però ha vist com els seus desitjos han estat rebutjats. No ha tingut ocasió de parlar directament amb Middleton perquè Felip VI així ho ha impedit, negant-se a donar-li el seu contacte.

El motiu pel qual Letícia no ha trucat a Kate Middleton: Felip li ho ha impedit

Kate Middleton està travessant un dels seus pitjors moments personals. Després de l'anunci de Carles III sobre el seu càncer, arribava el torn de la Princesa de Gal·les, que es troba en la seva mateixa situació .

Ella mateixa ho confirmava demanant respecte, "espai i privacitat mentre completo el meu tractament". Les mostres d'afecte no han trigat a arribar i Letícia ha volgut mostrar personalment el seu interès per la seva situació.

Plànol curt de Letizia Ortiz amb rostre neutre
Letícia ha mostrat el seu desig de trucar personalment a Kate Middleton | GTRES

La relació entre la Casa Reial espanyola i la britànica sempre ha estat molt propera i la reina ha sentit una enorme preocupació per Kate. Així les coses, va voler telefonar directament a la princesa per traslladar-li ànims, però ha trobat un obstacle.

La raó per la qual Letícia no ha trucat a Kate després de conèixer la seva malaltia és que Felip li ho ha impedit, segons El Nacional. El rei no li ha donat contacte evitant així que la consort pugui accedir a Middleton de manera directa i no oficial.

Muntatge de Felip VI seriós mirant de banda amb els braços creuats i Letizia seriosa amb la mà a la barbeta
Felip s'ha negat a donar-li a Letícia el contacte de Kate Middleton | e-noticies.cat, GTRES

El mateix mitjà sosté que el pare de Leonor vol que Letizia segueixi el protocol i actuï com la resta de les monarquies. Això és, seguint els canals oficials i de manera formal, sense actuar per compte propi desmarcant-se de l'estrictament establert.

Davant d'això, a la reina no li ha quedat cap més remei que acatar les ordres, ja que és conscient que ha perdut pes dins la institució. Les declaracions de Jaime del Burgo han fet efecte en la seva credibilitat i ha perdut poder dins del matrimoni.

Letícia ha de complir amb els desitjos de Kate Middleton

Felip s'ha mostrat implacable davant la intenció de Letícia de telefonar a Kate Middleton i considera que no és el moment adequat. Després de donar a conèixer la notícia de la malaltia, la Princesa de Gal·les no ha parat de rebre nombroses mostres d'afecte i ànim.

A totes elles va respondre amb un segon comunicat mostrant-se agraïda, sobretot, per respectar "la seva petició de privadesa en aquests moments". Kate està molt centrada en la recuperació i el que necessita en aquests moments és assossec i calma.

Muntatge de Kate Middleton a l'esquerra de front parlant a càmera i al costat Letizia Ortiz mirant al cel abrigada amb una jaqueta
Letícia ha de seguir el protocol per poder parlar amb Kate Middleton | e-noticies.cat, Europa Press

Cosa que Felipe està decidit a complir, evitant que Letícia actuï pel seu propi compte i telefoni a Kate just ara. Totes les monarquies estan obligades a seguir un protocol i l'espanyola no en pot ser menys. Per això no li ha donat el contacte, emplaçant-la a seguir les normes.

Felpe evita així que es posi en contacte amb Kate enmig dels rumors que apunten que la relació entre elles és tensa. Uns rumors que contrasten amb l'excel·lent relació que les dues monarquies sempre han mantingut . Recordem que quan va morir Isabel II -a qui anomenava afectuosament 'tia Lilibeth'-, el rei va mostrar la seva tristesa, reconeixent com l'estranyaria molt.

Tot i això, entre Letícia i Kate no sembla existir aquesta cordialitat, segons alguns tabloides britànics. Sigui com sigui, la reina no ha pogut convèncer Felip i no ha pogut telefonar a Middleton per interessar-se per la seva salut.

➡️ Gent

Més notícies: