Fotomuntatge del rei Carles III

GENT

Per què han preparat el funeral de Carles III i què pensen els metges del seu càncer

Carles III es converteix en el centre de totes les mirades després de conèixer que la seva evolució no és favorable


Han tornat a saltar totes les alarmes al voltant de Carles III d'Anglaterra. I tot després que diversos mitjans britànics hagin assegurat que, a conseqüència de l'evolució de la seva malaltia, ja han començat amb els preparatius del seu possible funeral.

Encara que el monarca es manté optimista i se sent amb forces per superar el càncer de pròstata, la realitat és molt diferent. Durant tots aquests mesos, des del palau de Buckingham han estat molt discrets amb el seu estat de salut.

Tanmateix, segons ha informat aquest mateix dijous Tom Sykes, columnista del diari Daily Beast, la família reial britànica està molt preocupada per la salut de Carles III. De fet, ja han començat a actualitzar els plans per al seu possible funeral.

Foto del rei Carles III d'Anglaterra durant una intervenció en una roda de premsa després de sortir a la llum el càncer de Kate Middleton

Decisió que han pres després de saber quin és el veritable estat del monarca. “Quan he parlat amb alguns amics del rei les últimes setmanes sobre la seva salut, “no pinta bé” és la resposta més repetida”, ha assegurat el comunicador britànic.

A més, aquest expert en la casa reial britànica ha volgut fer una puntualització més. Tal com ha assegurat, quan pregunta a persones properes al monarca per aquesta situació, “totes es mantenen optimistes”.

Això sí, també ha deixat clar que són conscients que Carles III “es troba realment molt malament”. Almenys, “més del que deixen entreveure” des del palau de Buckingham.

Imatge del príncep Guillem amb Kate Middleton acompanyats per Meghan Markle i el príncep Harry

S'ha començat a preparar el possible funeral de Carles III després de conèixer què pensen els metges

Malgrat tots els esforços que està fent el rei Carles III per guanyar la batalla a la seva malaltia, sembla que les coses no estan anant segons el previst. Tant és així que l'Operació Pont de Menai, nom en clau que es fa servir per referir-se al seu funeral, està sent revisada i actualitzada amb urgència.

Acte que s'està duent a terme després de conèixer l'última informació oficial emesa per l'equip mèdic de l'actual rei d'Anglaterra. Tal com ha transcendit les últimes hores, l'evolució del monarca no està sent tan favorable com es pensava al principi.

Imatge de Carles III

I encara que un amic proper de Carles III ha assegurat que “està decidit a superar[el seu càncer]” i que hi està posant “tot el seu esforç”, la situació “no pinta bé”.

Motiu pel qual la família reial britànica s'està preparant abans del previst per a una possible successió. I per això, ja han començat a revisar i actualitzar l'Operació Pont de Menai.

A més, tal com han explicat des del mitjà de comunicació esmentat, ha començat a circular un document relacionat amb el funeral d'Elisabet II. S'hi assenyalen tots els punts que van sortir bé en aquest acte religiós, així com les millores que es podrien fer per a la pròxima vegada que mori un monarca.

Anotacions que estan centrades actualment: “Aquests plans han estat desempolsats i s'estan actualitzant de manera activa. No és més del que es podria esperar atès que al rei li han diagnosticat un càncer. Però el fet que estiguin circulant sí que ha fet saltar les alarmes”.

El passat 5 de febrer, la casa reial britànica va emetre un comunicat a través de les xarxes anunciant que Carles III pateix càncer. Des d'aleshores, el monarca s'ha mantingut tan allunyat com ha estat possible de la vida pública.

Tant és així que, des d'aquell moment, se n'ha retallat l'agenda pública i, a més, el rei s'ha vist obligat a delegar funcions en altres membres de la família.

➡️ Gent

Més notícies: